TAMPA ELLER NASHVILLE? Erik Karlsson tycks komma allt närmare en trejd innan morgondagens deadline.
Tampa Bay

UPPGIFTER: Erik Karlsson vill se en trejd – Nashville med i kampen

ANNONS

I morgon är det trade deadline i NHL. Det är oklart om Erik Karlsson kommer att ha lämnat Ottawa Senators innan dess, men nu kommer uppgifter om att han själv hoppas på det.
– De senaste två-tre dagarna har de jobbat hårt på att lösa det här, sade experten Elliotte Friedman i nattens Hockey Night in Canada.

Erik Karlsson fanns på isen när Ottawa Senators föll med 3–5 mot Philadelphia Flyers i går kväll. Efteråt gjordes han inte tillgänglig för media, vilket ökade spekulationerna om att han kan bli trejdad innan morgondagens deadline, som infaller 21.00 svensk tid.

Under Hockey Night in Canada i natt gick experterna på CBC/Sportsnet till botten med vad som händer i Erik Karlsson-fallet. Elliotte Friedman rapporterar att Ottawa Senators jobbar hårt på att få till en affär – och att Ottawakaptenen själv hoppas på en lösning innan måndagens stängning av transferfönstret.
– Tron är att Ottawa Senators vill få det att hända och att Erik Karlsson själv vill få det att hända. De senaste två-tre dagarna har de jobbat på att lösa det här. Tampa Bay tros fortfarande vara den ledande kandidaten och de tros ha kommit med flera erbjudanden, säger Friedman.

Tampa är emellertid inte det enda laget som visat intresse.
– Det finns lag som flugit under radarn, lag som inte funnits med i tidigare rapporter. Ett av lagen som poppat upp är Nashville. Vissa klubbar tror att (general managern) David Poile bara gör det för att driva upp priset för andra, men det råder i alla fall ingen tvekan om att det finns andra lag därute som vi inte känner till, säger Elliotte Friedman.

KRÄVER EN SPELARE FRÅN TAMPAS LAGUPPSTÄLLNING

Från Tampa Bay Lightnings sida har general managern Steve Yzerman tidigare sagt att han vill förstärka sitt lag utan att behöva offra någon spelare från den nuvarande laguppställningen. Experterna tror att han får mycket svårt att göra det om han ska värva en spelare av Erik Karlssons kaliber.
– Ottawa har sagt till honom (Yzerman) att de behöver en spelare från deras laguppställning, en riktigt bra spelare. Jag är säker på att det handlar om en Brayden Point eller Yanni Gourde har nämnts, men det kan också komma att kosta dem en (Vladislav) Namestnikov och vi vet hur viktig han är för deras förstakedja, säger Nick Kypreos, expert på Sportsnet.

Det som ytterligare försvårar en affär är att Ottawa Senators helst av allt vill att den klubb som värvar Erik Karlsson även tar forwarden Bobby Ryans kontrakt på köpet. Den skadedrabbade Ryan tjänar 7,25 miljoner dollar per säsong till och med säsongen 2020/21. För ett topplag som Tampa Bay är det en omöjlighet eftersom man inte har utrymme under lönetaket att få plats med båda spelarna. Det har därför ryktats att det måste till en trevägstrejd, som den som tog Derick Brassard från Ottawa till Pittsburgh, där ett tredje lag med lönetaksutrymme går in och sväljer Ryans kontrakt mot betalning.

30-årige Bobby Ryans produktion har avtagit avsevärt de senaste säsongerna. Den här säsongen har han skjutit sju mål och noterats för 22 poäng på 41 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch