• Publicerat 26 februari, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Patrick Maroon.Foto: Getty Images

Han har spelat på Connor McDavids vinge under större delen av de senaste säsongerna. Nu får Patrick Maroon en ny klubbadress. Innan måndagens trade deadline skeppades han till New Jersey Devils av Edmonton Oilers.

Han kom till Edmonton från Anaheim Ducks 2016 och blev en omedelbar favorit hos fansen. Patrick Maroon, eller ”Big Rig” som han kallats under sin tid i Oilers, sköt 27 mål på Connor McDavids vinge förra säsongen och har svarat för 14 mål och 30 poäng på 57 matcher den här säsongen.

28-årige Maroon sitter på ett utgående kontrakt och Oilers valde därför att trejda honom. New Jersey Devils blir ny klubbadress efter att klubben släppt ifrån sig ett tredjeval i draften samt collegeforwarden J.D. Dudek, som återfinns på Boston College just nu.

Dudek, 22, har svarat för sex mål och 17 poäng på 33 matcher i NCAA den här säsongen.

Patrick Maroon är den andra tunga spelaren som Devils värvat inför trade deadline. Förra veckan hämtade man in Michael Grabner från New York Rangers.