Henrik Lundqvist och bröderna Sedin.Foto: Getty Images

Alla tre är att betrakta som NHL-veteraner och nu berättar New York Rangers Henrik Lundqvist att bröderna Sedin var en inspiration under ungdomsåren.

Det är i en intervju med New York Rangers TV-kanal inför mötet mot Vancouver Canucks inatt som ämnet Sedin kom på tal. Henrik Lundqvist berättar att Sedinarna varit en stor källa till inspiration för både Henrik och hans tvillingbror Joel.
— Jag minns när jag var 16-17 år i Sverige och de här två dominerade i den svenska högstaligan. Som tvilling var det en inspiration att se hur de dominerade i Sverige och sen komma över till NHL och göra samma sak, säger Lundqvist och fortsätter:
— Det var en stor inspiration för både mig och min bror och vad de åstadkommit genom åren är imponerande.

VUNNIT OS-GULD IHOP

Bröderna Sedin klev in i ligan år 2000 och fem år senare var det dags för Henrik Lundqvist att göra debut för New York Rangers. 2006 vann trion OS-guld tillsammans i Turin och de har genom åren stött på varandra flertalet gånger i NHL.
— Vi har fina minnen från landslaget och det är två fantastiska killar. Vi får se hur många mer matcher vi får spela mot varandra, säger Lundqvist och spricker upp i ett leende.