Henrik Lundqvist.Foto: Getty Images

New York Rangers kom till bortamatchen mot Vancouver Canucks med blytunga sju raka förluster i ryggen. Efter att ha tappat ledningen tre gånger under matchens gång lyckades de tillslut vinna på övertid med 5-6.

För ett tag sedan bestämde sig New York Rangers ledning för att renovera sin trupp. Precis innan transferfönstret stängde skickade de iväg bland andra stjärnorna Rick Nash och Ryan McDonagh i utbyte mot yngre förmågor och draftval.

NYFÖRVÄRVEN GJORDE POÄNG

Två av de som kommit in istället är Ryan Spooner från Boston och Vladislav Namestnikov från Tampa Bay. Spponer bidrog till nattens seger med tre assist, medan Namestnikov hade två poäng i form av ett mål och en assist.

Men den största bidragande orsaken till segern var kanske Henrik Lundqvist som stoppade 50 av de 55 skott han fick på sig.
— Det var en bergochdalbana. Mycket mål och mycket chanser, summerade målvakten efter matchen.

Rangers tog ledningen med 0-3 i den första perioden innan Vancouver gick upp till lika, kvitteringspucken inskickad av Daniel Sedin. Sen tog Rangers ledningen igen genom Vladislav Namestnikov innan Canucks ånyo kvitterade till 4-4 i mitten av den tredje perioden. Mika Zibanejad gav Rangers ledningen igen, bara för att se Brock Boeser kvittera med 46 sekunder kvar av ordinarie tid.

FÖRSTA ROOKIEBACKEN ATT AVGÖRA

I förlängningsspelet avgjorde sedan backen John Gilmour och det speciella med hans mål, förutom att det bröt den sju matcher långa förlustsviten för Rangers, var att det var första gången genom Rangers historia som en rookieback avgjorde på övertid.

Vladislav Namestnikov samlade ihop två poäng i sin debut för Rangers. Något han så klart tyckte var roligt.

Jacob Markström inledde matchen för hemmalaget Vancouver men byttes ut mot Anders Nilsson efter Rangers 0-3 efter dryga tolv minuter av matchen. Nilsson räddade 19 av de 22 skott han fick på sig.