Rickard Rakell.
Nyheter

Levererade igen – svensken gör rekordsäsong: ”Kan inte förklara”

ANNONS

Rickard Rakell fortsätter att göra mål för sitt Anaheim Ducks. I natt kom forwardens 26:e fullträff. Målet gör att svensken nu har gjort 52 poäng under säsongen 17/18. Han gör med andra ord sin bästa NHL-säsong i karriären.
– När jag har varit het så har jag varit väldigt het, säger Rakell till hockeysverige.se.

ANAHEIM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Lite i skuggan av William Karlsson fortsätter en annan svensk att ösa in både mål och poäng. Anaheim Ducks besegrade i natt Columbus Blue Jackets med 4-2, och Rickard Rakell satte dit sin 26:e fullträff för säsongen. Svensken var som så många gånger förr lägligt placerad i slottet framför kassen.
– Pucken studsade ut till mig. Jag fick ganska bra träff på den, så skönt och se att den gick in, säger Rakell om målet som betydde 1-1.

Rickard Rakells kvittering blev starten på en stark vändning för hemmalaget Ducks. Andrew Cogliano fixade i andra perioden en 2-1-ledning i numerärt underläge. En spelform som blev minst sagt lyckosam för hemmalaget. Josh Manson ökade nämligen på ledningen till 3-1. Direkt från utvisningsbåset fick backen ett friläge som han förvaltade på bästa sätt. Cam Fowler fyllde sedan på med 4-1 sent i den tredje akten. Bortalaget reducerade strax därefter, men var aldrig riktigt nära att gå ikapp.
– Det var ganska mycket fram och tillbaka i den här matchen. Men jag tycker att vi jobbar på bra. Vi spelar bra i penalty kill och gör ett mål där och ett till mål när vi precis hade blivit fulltaliga. Det visade sig vara viktiga mål.

 Rickard Rakell fortsätter göra succé. Foto: Getty Images/Ethan Miller

”JAG KAN INTE FÖRKLARA DET”

Rakell kunde fira ännu en seger med sina lagkamrater. Men inte bara det. Nattens mål gör att svensken nu har gjort 52 poäng (26+26) på 60 matcher den här säsongen. Det är nytt personligt poängrekord, och då återstår dessutom 17 matcher av grundserien.
– Jag har gjort flest poäng i karriären nu efter den här matchen. Men jag kan inte förklara det, konstaterar 24-åringen med ett skratt.

Förra säsongen sköt han dock 33 mål. Så till det personliga målrekordet har han fortfarande en bit kvar.
– Det blir faktiskt tufft att slå det. Det är inte så många matcher kvar, men jag ska bara köra på. Fokus är på annat nu, och det är att vi ska komma till slutspel.

Men i det tempot Rakell den här säsongen producerar mål, så finns god chans att klara även den milstolpen. Statistiskt sett ”ska” han göra sju mål på de 17 matcher som återstår av grundserien. I så fall stannar han på exakt samma antal mål som under förra säsongen.

Men det finns dessutom mer som talar för att han slår det. Efter åtta mållösa matcher har 24-åringen fyra mål på de två senaste. Och det är så det har sett ut. När Rakell väl hittar flytet så kommer målen gärna på löpande band.
– Det har blivit så den här säsongen i alla fall. När jag har varit het så har jag varit väldigt het. Jag hoppas på att det kan hålla i sig.

 Jakob Silfverberg imponeras av sin lagkamrat. Foto: Getty Images

SILFVERBERG: ”VIKTIGT ATT HAN FORTSÄTTER”

Men som han själv nämnde har Rakell mest fokus på att fixa en slutspelsplats. Och de två poängen mot Blue Jackets var ett steg på vägen. Segern gör att Ducks behåller en av wild card-platserna till Stanley Cup.
– Det är inte så många matcher kvar. Det gäller att man ser till att vinna så mycket som möjligt helt enkelt. Det är väldigt tajt i tabellen, så det var två otroligt viktiga poäng, säger Ducks Jakob Silfverberg till hockeysverige.se.

Silfverberg är även han imponerad av Rakells poängskörd. Och kanske lagkamraten ge en förklaring till att polaren gör sin bästa NHL-säsong i karriären.
– Han är väldigt skicklig offensivt och duktig på att läsa spelet för att komma in bra i situationer. Det ser man återigen i den här matchen. Han kommer in och lyckas få en klubba på pucken till 1-0. Han är otroligt farlig i de ytorna framför mål.
– Han är en av våra mest offensiva forwards. Om vi ska gå långt i ett slutspel är det viktigt för oss att han fortsätter att tugga på som han gör. Det är väldigt kul att se.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL