Markus Åkerblom.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Tre matcher av yttersta vikt för den allsvenska bottenstriden spelades under eftermiddagen. Tingsryd blev den stora vinnaren medan deras största rival Troja blev den stora förloraren.

Västervik är också indraget i bottenstriden. Idag åkte de på en förlust på straffar borta mot Björklöven. Men den poäng de ändå fick med sig kan visa sig vara guld värd inför slutomgången på onsdag.

David Lindquist gav hemmalaget ledningen i början av matchen men Alexander Viklund kvitterade senare i den första perioden. Sedan blev det mållöst ända fram till det att straffläggningen tog vid- Där avgjorde Björklövens Axel Ottosson.

Tingsryd befann sig inför sin bortamatch mot Pantern under kvalstrecket. Hannes Johansson och Lukas Zetterberg gav dock smålänningarna en perfekt start när de gjorde varsitt mål i den första perioden.

Pantern skulle dock komma tillbaka. Anders Grönlund och Stefan Söder såg till att ställningen var lika på två inför den tredje perioden. Men där visade Tingsryd att de var mer desperata efter poäng och Måns Hermansson och Emil Forslund fixade så att siffrorna 2-4 lös på resultattavlan i Malmö Isstadion när slutsignalen ljöd för 60 minuter.

Dagens stora förlorare var som sagt Troja som bara fick med sig en poäng från sin bortamatch i Oskarshamn. Tor Immo gav gästerna ledningen i den första perioden men Arsi Piispanen kvitterade omgående.

Oskarshamn gick sedan ifrån till 3-1 i den andra perioden när Victor Löfstedt och Jonas Engström nätade. Jonatan Nielsen reducerade i den tredje men Joakim Hagelin såg ut att släcka hoppet för Troja med sin 4-2-puck efter 16:35.

Men Troja krigade på, Alexander Lindqvist Hansen och Tor Immo såg till att ställningen var 4-4 när 60 minuter hade gått. På straffar kunde sedan Arsi Piispanen avgöra till Oskarshamns fördel.

Karlskoga spelar just nu mot Leksand och det finns anledning att återkomma till den spännande bottenstriden när deras resultat räknats in. För närvarande ser den ut som följer:

11. Västervik 69 poäng (-8)
12. Tingsryd 66 poäng (-13)
13. Troja 66 poäng (-8)
14. Karlskoga (en match mindre spelad) 65 (-25)