• Publicerat 4 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
LEDDE RANGERS TILL SEGER. Rookiemålvakten Aleksandar Georgijev briljerade när Henrik Lundqvist fick ledigt.Foto: Getty Images/Minas Panagiotakis

De har trejdat bort flera nyckelspelare och satsar på en föryngring. Då har New York Rangers plötsligen börjat vinna igen. På söndagsmorgonen avslutade laget sin Kanadaturné med att inkassera tredje raka vinsten när Edmonton Oilers besegrades med 3–2. Nu är man bara tre poäng från slutspel.

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
Nick Holden, Rick Nash, Michael Grabner, J.T. Miller och framför allt lagkaptenen Ryan McDonagh försvann alla i ett nafs. Veckorna innan måndagens trade deadline blev händelserika för New York Rangers efter att klubbledningen gått ut offentligt och meddelat att man skulle genomföra stora förändringar.

Men trots att man ställt ett orutinerat lag på isen efter transferstoppet så har Rangers fått med sig tre raka vinster under sina bortaturné i Kanada. Därmed är man bara tre poäng efter Carolina Hurricanes, som har den sista wild card-platsen i öst.

På söndagsmorgonen bortaslog man Edmonton Oilers med 3–2 efter att Mika Zibanejad spelat en av huvudrollerna. En knapp minut in i matchen hade han spelat fram Chris Kreider till 1–0. Därefter sköt han även Rangers 2–1-mål, hans 19:e mål för säsongen.

Rangers stora matchvinnare var emellertid en rysk rookiemålvakt. Bulgarienfödde Aleksandar Georgijev gav Henrik Lundqvist ledigt och tog sin första NHL-seger i sin tredje match för Rangers genom att stoppa 35 skott.

McDAVID NÅDDE 30 MÅL – HÄNGER MED I TOPPEN AV POÄNGLIGAN

Den odraftade 22-åringen, som tog JVM-silver med Ryssland i Helsingfors 2016, gör sin första säsong i Nordamerika efter att ha tillbringat två säsonger i finska ligan med TPS Åbo.
– Målvakten gjorde några viktiga räddningar och vi hittade ett sätt att vinna en back-to-back-match. Vi kom hit (från Calgary) sent i går kväll och fick slita hårt för det här. Jag gillade hur vi spelade och energin vi hade, säger coachen Alain Vigneault efter vinsten.

I Edmonton kretsade det mesta kring Connor McDavid. 21-åringen nådde 30-målsplatån när han kvitterade till 1–1 i den andra perioden. Han hade därefter ytterligare en assist på Ryan Nugent-Hopkins 2–3-reducering. Oilers-kaptenen har åtta poäng på sina senaste fyra matcher och totalt 79 poäng på 65 matcher. Det ger fjolårets poängkung en delad andraplats i NHL:s poängliga. Både han och Jevgenij Malkin har stått för 79 poäng och är sex pinnar bakom ledaren Nikita Kutjerov.

Oscar Klefbom kom närmast en kvitteringspuck för Oilers då han prickade ribban med ett rungade slagskott. Pontus Åberg fortsätter att se lovande ut i sin nya klubb efter klubbytet från Nashville Predators. I natt hade han tre avslut på mål efter att ha placerats i Oilers andrakedja med Ryan Nugent-Hopkins och Mike Cammalleri.

Edmonton – N Y Rangers 2–3 (0–1, 1–2, 1–0)
Edmonton: Connor McDavid (30), Ryan Nugent-Hopkins (17).
N Y Rangers: Chris Kreider (12) (Mika Zibanejad), Mika Zibanejad (19), Paul Carey (7).