André Petersson.
Nyheter

Svensken hjälte efter mäktigt slutspelshattrick – Omark fick matchstraff

Igår var det Linus Omark som dominerade med sina fyra poäng. När Avangard Omsk idag kvitterade matchserien mot Salavat Julajev var det en annan svensk som tog huvudrollen. Omark? Han åkte på ett matchstraff.

Salavat slutade tvåa i den östra konferensen av KHL och är storfavorit i åttondelsfinalmötet med Avangard Omsk. Men de sistnämnda har fått en bra start på serien och har i alla fall med sig 1-1 i matcher efter de två inledande matcher. Det kan de i stor grad tacka en svensk för.

André Petersson hade nämligen en riktigt bra dag på jobbet idag. I den första perioden var det han som gav laget ledningen, och i den andra var det han som sköt 3-0. Det målet kom att bli matchavgörande. Men han var inte färdig där. I slutperioden slog han till i powerplay, med ett mål som betydde 6-2, och fullbordade ett läckert hattrick.

Avangard Omsk vann till slut matchen med 7-2 inför de 5343 åskådarna i Ufa och har nu ett litet skrälläge i matchserien, även om mycket förstås återstår.

OMARK SLASHADE SIG UR MATCHEN

Petersson kommer från en ganska skadefylld säsong som gav 10+17 på 40 matcher. Det kan jämföras med de 14 målen han sköt på 39 matcher förra säsongen och de 22 han gjorde på 45 säsongen innan dess.

Linus Omark lämnade idag isen med en assistpoäng. Hans mest minnesvärda bedrift blev dock det matchstraff han ådrog sig i den tredje perioden. Svensken visades ut 5+20 för slashing bara fem sekunder in i slutakten och riskerar nu avstängning.

Det var för övrigt under Omarks femminutersutvisning som André Petersson fullbordade sitt hattrick, bara för att strö ytterligare salt i den svenske superstjärnans sår.