ANAHEIM, CA – MAY 12: Filip Forsberg #9 of the Nashville Predators celebrates after scoring against goaltender John Gibson #36 of the Anaheim Ducks as Antoine Vermette #50 looks on during the first period of Game One of the Western Conference Final during the 2017 Stanley Cup Playoffs at Honda Center on May 12, 2017 in Anaheim, California. (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images) …
Nyheter

Forsberg slog till – då tangerade Predators klubbrekordet: ”Nästan löjligt”

Nashville Predators har spelat i NHL sedan 1998. Under den tiden har de bara en gång vunnit åtta raka matcher. Men inatt tangerade de det rekordet och det var Filip Forsberg som med sitt avgörande på övertid ordnade det.
— Jag bara sköt längs isen och den gick in, berättade svensken för nhl.com efter matchen.

Det var i bortamatchen mot Ottawa den 19 februari som Nashvilles vinstsvit om nuvarande åtta tog sin början. I nattens match borta mot Colorado var de dock illa ute.

Austin Watson gav Predators ledningen tidigt i den första perioden när han, framspelad av bland andra Mattias Ekholm, överlistade Colorados målvakt Semyon Varlamov. Nikita Zadorov kvitterade lite senare i perioden och bakom det målet var det dubbla svenska assist signerade Carl Söderberg och Anton Lindholm.

TOG LEDNINGEN PÅ NYTT

Kyle Turris gav ånyo Nashville ledningen i den andra perioden men i den tredje vände hemmalaget på steken när Matt Nieto och Mikko Rantanen gjorde varsitt mål.

Med endast 1:06 kvar av ordinarie tid lyckades Nashville få in kvitteringen när Ryan Ellis hittade rätt. Detta när de plockat ut målvakten Pekka Rinne.
— Jag tycker att de sex killarna på isen gjorde ett riktigt bra jobb med att starta och etablera skott och ta sig in där de behövde vara, sa Predators coach Peter Laviolette och fortsätter:
— Vi tog tre, fyra eller fem tunga skott där, och den sista gick igenom.

Ryan Ellis assisterade sedan fram till Filip Forsbergs avgörande mål 1:07 in på förlängningen. Viktor Arvidsson fanns också med i det förarbetet.
— Vi har bevisat för oss själva att vi kan komma tillbaka. Fyra segrar på fyra möjliga under vår bortaturné är nästan löjligt, berättade Forsberg för nhl.com.
— Samtidigt får vi inte bli för kaxiga. Vi måste fortsätta kriga och vinna matcherna, fortsatte matchhjälten som förövrigt gjorde sitt första mål på nio matcher.

Senast Nashville vann åtta raka matcher var mellan den 5 och 25 oktober 2005. Mot Colorado har de inte förlorat på nio matcher nu