Oscar Klefbom och Leon Draisaitl. …
Nyheter

Nästan tre månader utan mål – då blev Klefbom övertidshjälte: ”Nästan demoner i skallen”

ANNONS

Efter 33 matcher utan mål fick Oscar Klefbom äntligen jubla igen. Hans kasse innebar matchavgörande 4-3 i förlängning när Edmonton Oilers besegrade Arizona Coyotes hemma i Rogers Place på måndagskvällen lokal tid.
– Det var underbart att få göra mål igen, säger Klefbom till Hockeysverige.se.

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
Senast värmlänningen Oscar Klefbom gjorde mål för sitt Oilers var den 9 december i bortamatchen mot Montreal Canadiens. Sedan dess har nätrasslet lyst med sin frånvaro för 24-åringen.

Åtminstone fram till 50 sekunder in i förläningen då han bestämde sig för att ta en utflykt djupt ner i anfallszon mot den bortre stolpen och fick öppet mål.
– Jag försökte bara hitta öppna ytor. Connor (McDavid) är så snabb på skridskorna och kan göra sin kille. Han kan skapa sig den extra tiden för att hitta ett drömpass. Det är få spelare i ligan som har de kvalitéerna. Han är så kvick de första skären och kan göra sin gubbe och jag försökte bara ta mig ner på bortre stolpen och vara öppen. Det gick hem idag. Otroligt skönt, beskriver han sitt mål.

Klefbom spelade förlängningen tillsammans med McDavid och Leon Draisaitl som är Oilers två största stjärnor, knappast några dåliga namn att kampera med i tre-mot-tre-spelet.
– Jag får ofta spela med dem i tre-mot-tre, man vet att chanserna kommer. Vi är ett av de bättre lagen i ligan när det kommer till tre-mot-tre så det gäller att bara vara på rätt ställe, då får man smörpass som idag.

”LÄTT ATT DET BLIR FRUSTRATION”

Förra säsongen var Klefbom en stor offensiv tillgång för Oilers som då gick till slutspel för första gången på tio år. Till den här säsongen var förväntningarna höga på både laget och den svenska backen men en tung höst har placerat dem långt utanför slutspel och Klefbom är inte i närheten av de 38 poäng han stod för under fjolårssäsongen.

Målet var hans fjärde för säsongen och att leendet var extra stort på honom efter avgörandet var inte särskilt konstigt.
– Det var underbart att få göra mål, även för var stora kille Milan (Lucic). Det har varit frustrerande för oss båda eftersom vi spelar en del powerplay och haft några stolp- och ribbskott och så också. Det är väldigt lätt att det blir frustration och nästan demoner i skallen, förklarar Klefbom som har totalt 18 poäng efter måndagens match.

TAPPADE IGEN

Klefboms Oilers startade hemmamatchen mot Coyotes bra och ledde med 3-1 efter den första perioden efter mål från bland annat Lucic som även han spräckte en lång måltorka (29 matcher). Men gästerna hämtade ikapp till 3-3 i den tredje och för andra gången på kort tid hade Oilers tappat en tvåmålsledning sent.
– Vi hade en bra start idag, vilket vi haft problem med tidigare under säsongen. Men nu har vi ett annat problem och det är att vi inte kan vara i ledning mot slutet. Men jag ska inte klaga nu när vi tog två poäng. Mer kan vi inte göra men jag tycker vi kan hitta ett sätt att döda matchen på mycket tidigare.

Något att jobba med inför framtiden?
– Ska vi vara ett playofflag måste vi kunna hitta sätt att döda sådana här matcher. Det måste vi bli bättre på, avslutar en glad och lättad matchvinnare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch