Connor McDavid.Foto: Getty Images

Enligt GT är det nu klart vart NHL-premiären nästa säsong mellan Edmonton och New Jersey spelas. Stockholm ratas till förmån för Göteborg.

Vid samtliga tidigare tillfällen det har spelats NHL-hockey i Sverige så är det Globen i Stockholm som stått värd för arrangemanget. Sedan tidigare står det klart att Edmonton och New Jersey kommer göra upp på svensk mark nästa säsong och nu avslöjar GT att matchen kommer spelas i Scandinavium i Göteborg.

FÖRSTA NHL-MATCHEN I GÖTEBORG

Om uppgifterna stämmer så blir det den första NHL-matchen någonsin i Göteborg. Enligt GT så spelas den lördagen den 6 oktober klockan 19.

För närvarande innehåller de båda lagens NHL-trupper fem svenskar. Adam Larsson, Oscar Klefbom och Pontus Åberg  i Edmonton samt Jesper Bratt och Marcus Johansson i New Jersey. I Devils organisation finns också målvakten Eddie Läck som spelat NHL-matcher för klubben under säsongen.

Utöver svenskarna kommer även stjärnor som Connor McDavid, Leon Draisaitl, Taylor Hall och Nico Hischier finna spå Scandinaviums is.