Henrik Lundqvist och Patrik Laine möttes inatt.Foto: Getty Images

Han hade inför nattens match gjort poäng åtta matcher i följd och mot New York Rangers fortsatte Winniepegs Patrik Laine på den inslagna vägen när han snickrade dit ett hattrick i nattens match som slutade 0-3 på Madison Square Garden.

Patrik Laines poängsvit inleddes mot Colorado den 16 februari och sedan har det bara fortsatt att regna in poäng för det finländska underbarnet. Nu har 19-åringen producerat finfina 13 mål och 6 assist under den tiden.

Laine är nu den tredje spelare i NHL-historien att göra minst fyra hattrick innan 20-årsdagen.
— Ren tur antar jag. Jag vet inte, bra fråga men det är en hemlighet och jag vill inte att alla ska veta, sa han till media efter matchen enligt nhl.com.

Det var tredje raka matchen Laine gjorde två mål eller eller fler i. Totalt har han nu gjort 38 mål och 23 assist under säsongen.

MASON VAR TILLBAKA

Steve Mason var tillbaka i Winnipegs mål efter den hjärnskakning han drabbades av den 9 januari. Nollan inatt var hans första i NHL på nästan ett år.
— Fantastisk återkomst. Grabbarna spelade bra framför mig, berättade målvakten efter matchen.

Henrik Lundqvist gjorde 31 räddningar för Rangers. Laines sista mål kunde han inte göra så mycket åt då han satt i båset när hans lag jagade mål med sex man i slutet av matchen. Den svenske målvakten imponerades av Laine.
— Det finns några spelare i ligan som har ett visst skott där de får dig att tro på en sak och sen gör de något annorlunda. När du lämnar en av de bästa skyttarna utan press så kommer han plocka ner dig bit för bit. Men han är bra, det måste du ge honom, sa Lundqvist.

New York Rangers kom till matchen med tre raka segrar i ryggen. Men den sviten bröts nu alltså.

SE HATTRICK LAINES TRE MÅL: