• Publicerat 8 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Marcus Johansson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Det var den 23 januari som Marcus Johansson sänktes av Brad Marchands fula armbåge och drabbades av sin andra hjärnskakning den här säsongen. Nu är han äntligen tillbaka på is igen.
– Det är betydelsefulla framsteg, säger New Jersey Devils coach John Hynes till Newark Star-Ledger.

Marcus Johanssons första säsong i New Jersey Devils har inte varit någon rolig historia. Även om laget som sådant har gått bra har 27-åringen haft det tufft, framför allt på grund av två hjärnskakningar.

Den första drabbades han av i november och höll honom borta från spel i en månad. Den andra kom den 23 januari när svensken fick en ful armbåge i huvudet av Boston Bruins forward Brad Marchand, ett regelövergrepp som gav fem matchers avstängning.

Efter en dryg månads frånvaro har Johansson tagit sina första steg mot en comeback de senaste dagarna. Newark Star-Ledger rapporterar att skåningen är tillbaka på is och att han har kunnat stegra sin träning sista tiden.

HAR BARA SPELAT 29 MATCHER DEN HÄR SÄSONGEN

– Han åkte skridskor i går och i dag (läs tisdags och onsdags), så det är betydelsefulla framsteg, säger coachen John Hynes till tidningen.
– Förhoppningsvis kan vi få i gång honom ännu mer nästa vecka, få honom att börja jobba med vår skillscoach (Pertti Hasanen) och se om vi kan få honom att göra ännu mer framsteg på det sättet.

Marcus Johansson trejdades till New Jersey av Washington Capitals förra sommaren. Under sin första säsong med nya klubben har han begränsats till 29 matcher och svarat för 14 poäng (5+9). I fjol satte han nytt personbästa i NHL med 24 mål och 58 poäng på 82 matcher för Capitals.