Elias Pettersson.Foto: Bildbyrån

Matchen mellan Växjö och Malmö var riktigt underhållande och sevärd. Den slutade 6-3 till smålänningarna. Men det bestående från kvällen var Elias Petterssons fyra poäng som innebär att han är den junior genom alla tider som gjort flest poäng under en säsong.

Frederik Storm gav Malmö ledningen efter ett par minuter spelade av matchen.
— Efter det så vaknar vi, konstaterade Växjös Elias Pettersson till C More i den första pausen.

Jodå, det gjorde de allt. Först styrde Linus Fröberg in 1-1. Sedan gjorde Elias Pettersson lite som han ville i Malmös zon och kunde snyggt göra 2-1. Men Robin Alvarez kvitterade innan den första perioden var över.
— Fartfylld hockey. Både vi och Malmö har många lägen. Rolig match, sa Elias Pettersson som i det läget var en poäng från att gå upp jämsides med Kenta Nilsson som poängbästa junior under en säsong.
— Personligt skulle det var en stor bedrift. Men det är inte största fokus nu. Största fokuset är att vinna SM-guld.

I den andra perioden satte Elias Pettersson rejäl fart. Först spelade han fram Brendan Shinnimin till 3-2. Sen fanns han med i förarbetet till Robert Roséns 4-2. Linus Högberg stack emellan med 5-2 innan Pettersson satte 6-2.

Då stannade matchen upp och Elias Pettersson hyllades av en lycksalig publik som ropade ut honom från båset. Det var en märkbart rörd Elias Pettersson på tv-bilderna och hans röst bar knapp i intervjun med C More i den andra pausen.
— Jag blev känslosam efter jag gjorde fjärde poängen. Jag har tränat hårt för att bli den spelare jag är idag.
— Hela livet har jag försökt bli så bra som möjligt. Helger har jag varit och åkt friåkning. Allt jag har gjort för att bli den spelare jag är idag.
— Jag gillar inte att skryta om mig själv men det jag lyckats med är bra gjort.

I den tredje perioden reducerade sedan Fredrik Händemark. Men närmare än så kom inte Malmö den här kvällen. Elias Petterssons stora kväll.