Dustin Byfuglien och hans Winnipeg fick Taylor Hall på fall.Foto: Getty Images

Han hade gjort poäng i alla matcher han spelat sedan den andra januari. I natt tog sviten slut. I New Jerseys 3-2-förlust mot Winnipeg lämnade Taylor Hall isen poänglös.
– Den var tvungen att ta slut någon gång, säger Hall.

Taylor Hall missade tre matcher på grund av skada under den andra halvan av januari. Sedan han kom tillbaka från den gjorde han poäng i 19 raka matcher. Räknar man dessutom in matcherna han spelade innan skadan nådde poängsviten upp i 26 matcher. Det blev 13+13 på de 19 matcherna efter skadan och smått osannolika 18+20 på de 26 raka matcherna han gjorde poäng.

Men nu är sviten över. Med poäng i 26 raka matcher stod han för den 13:e längsta poängsviten i NHL:s historia. När Devils i natt mötte Winnipeg lämnade den kanadensiska stjärnan isen poänglös för första gången sedan den andra januari.
– Han är en bra och talangfull spelare. Men sviten var tvungen att ta slut förr eller senare. Jag är glad att jag var den som stoppade honom, säger Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck till nhl.com.

LAINE FORTSATT MONSTERHET

Hall verkade inte allt för nedstämd över svitens hastiga slut.
– Den var tvungen att ta slut någon gång. Du vill att den ska ta slut under en kväll när du skapade lite chanser och hade offensivt spel och jag tycker jag gjorde det ganska bra.
– Det fanns matcher under sviten då jag inte spelade bra men ändå hittade ett sätt att göra några poäng. Det är så det är. Du måste ha lite tur också.

Isens andra glödheta spelare, Patrik Laine, fortsatte dock sin dominans i natt. Han sköt mål nummer 39 för säsongen och har gjort 14 mål på sina tio senaste matcher. Med 39 fullträffar totalt är han nu bara ett enda mål efter idolen Alex Ovetjkin i NHL:s skytteligatopp.
– Jag är fortfarande bakom honom och jag vill inte vara bakom honom, men det är grymt. Det är något jag inte tänkt på eftersom det bara handlar om att laget ska ta poäng och det har vi gjort – så det räcker bra för mig, säger Laine.

IKAPP CROSBY

Nattens fullträff gjorde också att han kom ikapp Sidney Crosby när det gäller antalet gjorda mål som tonåring i NHL. De är delade fyra på listan med 75 mål – ett bakom Wayne Gretzky.
– Det är bara ett nummer men det är grymt att vara på den listan, säger det finska underbarnet.

Joel Armia och Nikolaj Ehlers gjorde Winnipegs övriga mål. Kyle Palmieri och Nicho Hischier gjorde New Jerseys.