Foto: Bildbyrån/Mathias Bergeld

Frölunda visade självförtroende under lördagens storvinst i Scandinavium. Och självförtroende är något Carl Grundström fullkomligt dryper av dessa dagar. Nu ska han ta med sig känslan in i slutspelet. 
– Det är hög fart där ute, och när jag väl fått chanserna jag har satt dit dem, säger Carl Grundström efter 8-3-vinsten.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det som började som en jämn tillställning mellan Frölunda och Brynäs slutade med storvinst för hemmalaget.
– Vi styr hela matchen kan man säga. Det är en bra match från vår sida, säger Frölundaforwarden Carl Grundström som inledde målskyttet efter en fin servering av Ryan Lasch.
– Ryan är ju väldigt farlig när han får styra bakom mål så det gäller bara att ha klubban i isen och vara beredd. Brynässpelarna glömde mig i slottet och jag nöp till direkt.

Västerbottningen har nu åtta raka matcher med poäng. Efter en ryckig säsong med en knäoperation i höstas har nu blivit till en stabil och produktiv period för Carl och han stänger grundserien med 17 poäng på 34 matcher.
– Det var väl lite torrt med poäng i början, men sen börjad jag komma igång. Sedan kom knäskadan och efter det så har jag spelat riktigt bra. Det tog ju tre fyra matcher att komma in i grejerna igen, men efter det har det rullat på bra. Jag har bra självförtroende just nu, säger 20-åringen.

Känner du att du fick en boost av att vara borta efter operationen?
– Ja, lite så är det ju såklart. Man vill ju komma tillbaka starkare än man var innan. Det är väldigt frustrerande att sitta på sidan om. Jag var riktigt sugen på att komma tillbaka och göra det bra när man väl fick chansen igen.

”JAG ÄR GANSKA SJÄLVKRITISK”

Vad är det som gör att självförtroendet är så bra just nu?
– Jag tycker vi börjar hitta formen igen, touchen med pucken. Även kedjan med (Simon) Hjalmarsson och (Jan) Mursak tycker jag funkar bra. Det är ju en stor bidragande orsak, att jag trivs att spela med dem. Det är hög fart där ute, och när jag väl fått chanserna jag har satt dit dem. Jag vågar spela med pucken också. Så det är väl det som gör att självförtroendet kommer, att man vågar.

Är du bra på att hantera perioder när det inte går lika bra för dig?
– Ja, det tycker jag. Jag är väl ganska självkritisk men det brukar lösa sig till slut ändå. Sen är det klart att det är mycket roligare att spela när det går bra.

Nu väntar en vecka av lite kortare ispass, men med hög intensitet. Fokus kommer, gissar Carl, ligga på att nå den höga farten som kommer med slutspelet och på så sätt vänja sig vid den.
– Det är bara att fortsätta träna hårt och förbereda sig så bra man kan. Man får ta hand om kroppen här i veckan och göra sig så matchredo man kan vara till på söndag. Det ska nog inte vara några problem.