Rasmus Dahlin och Adam Boqvist.Foto: Bildbyrån

Hockeyvärldens två största backtalanger möts idag i SHL. Det lär bli fullsmockat av scouter när Rasmus Dahlin och Adam Boqvist gör upp i Scandinavium idag.

För första och förmodligen enda gången står Rasmus Dahlin och Adam Boqvist på isen tillsammans inför en SHL-match. Visst, det finns en liten chans att de möts i slutspelet också om Brynäs skulle skrälla sig fram, men annars är det här mest troligt den enda gången de möts på svensk mark innan två förväntat långa NHL-karriärer tar vid.

Rasmus Dahlin rankas av i stort sett alla som en given etta inför draften i sommar, och allt talar för att han spelar i Nordamerika nästa säsong. Adam Boqvist ligger allt från tvåa till femma på rankingarna. TSN:s Craig Button har de båda svenskarna etta och tvåa överlag. De flesta andra har dem åtminstone etta och tvåa av spelarna som huserar i Europa.

DAHLINS SISTA MATCH?

Dahlin har som bekant klivit in som en storstjärna i SHL redan nu och spelade både JVM och OS den här säsongen. Adam Boqvist har varit på gränsen att slå sig in i Brynäs men har fått nöja sig med 14 SHL-matcher. Idag spelar han, precis som i förlusten mot Linköping i torsdags, i backpar med 20-årige Marcus Ersson. Detta i och med att såväl Lucas Carlsson som Jörgen Sundqvist är avstängda.

Under samtliga tre möten med Frölunda tidigare under säsongen har Adam Boqvist petats ur laget. Men nu, under Rasmus Dahlins kanske sista SHL-match i karriären, möts de till sist.

Överlag är Sveriges 00-kull på backsidan närmast osannolikt stark. Utöver dessa herrar finns bland annat Adam Ginning, Nils Lundqvist och Rasmus Sandin som är värda att hålla utkik efter.