Elias Pettersson klappas om.Foto: Bildbyrån

Han är junior, men redan bäst. Elias Pettersson vann SHL:s poängliga på 56 poäng under sin rookiesäsong i SHL.

Det blir nog inga problem att utse årets rookie i SHL den här säsongen. Elias Pettersson har varit bäst från start till mål och lyckades till och med vinna hela SHL:s poängliga. Inför dagens avslutning hade han en poäng till godo på Ryan Lasch och den lyckades han hålla. Både Lasch och Pettersson gjorde en poäng vardera. Det räckte för Elias Petterssons del.

Han avslutade säsongen genom att göra sitt 24:e mål för säsongen när Växjö vann mot Linköping med 3-1 i den sista omgången.. På sina sju sista matcher sköt han sju mål och spelade fram till fyra. De 56 poäng han gjorde var till och med nytt juniorrekord i SHL:s historia. Det rekordet övertog han i förra omgången då han passerade Kenta Nilsson.

56 poäng på 44 matcher blev till sist Elias Petterssons historiska notering.