Connor McDavid
Nyheter

A man on a mission – McDavid allt närmare poängligaledning: ”Vill avsluta starkt”

ANNONS

Han har smugit i vassen hela säsongen. Nu är Connor McDavid brutalt het – och på jakt efter en ny poängligatitel.
– Jag vill bara avsluta säsongen starkt, både med laget och individuellt, säger han till nhl.com.

Connor McDavid har inte fått speciellt mycket rubriker under säsongen. Efter hans storartade 100-poängssäsong som gav honom Hart Trophy förra säsongen har han inte alls nämnts i det snacket den här säsongen. Dels för att Edmonton är ett bottenlag, och dels för att han inte sett ut att kunna matcha förra årets poängskörd.

Men efter att ha prickat in en galen formtopp lär Connor McDavid nå 100 poäng även den här säsongen. Och faktum är att han, nästan ur ingenstans, är på väg att äta ikapp Nikita Kutjerovs försprång i poängligatoppen. Bara på de sju senaste matcherna har han tagit in tre poäng, vilket gör att han nu bara är fyra poäng bakom ryssen med 15-talet matcher kvar av säsongen.

TRE SPELARE ÖVER 100?

När Edmonton i natt mötte Minnesota var superstjärnan fullständigt dominant. Igen. Efter en mållös förstaperiod sköt han två mål på knappt tre minuter i mitten av den andra och gav Edmonton en 2-0-ledning. Sen spelade han, tillsammans med Adam Larsson, fram Ryan Nugent-Hopkins till 4-1 i slutperioden. Tre nya poäng för McDavid som gjort 13 poäng (6+7) på de sju senaste matcherna i ett Edmonton som inte har något att spela för.
– Jag vill bara avsluta säsongen starkt, både med laget och individuellt. Det här är en period där vi ska växa och känna oss bra när vi går in i sommaren och nästa säsong, säger nummer 97 enligt nhl.com.

Om han vill vinna poängligan behöver han också avsluta starkare än Jevgenij Malkin, som just nu ligger på andraplats. De tre ser allihopa ut att nå över 100 poäng den här säsongen. Senast fler än en spelare nådde 100 poäng under en säsong var 2009/2010 då Henrik Sedin vann poängligan på 112 poäng före Sidney Crosby och Alex Ovetjkin på 109. Då nådde dessutom Nicklas Bäckström upp i 101 poäng.

Det återstår att se hur många som når 100 poäng den här gången. Nathan MacKinnon och Claude Giroux har också goda chanser att lyckas med det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM