Henrik Lundqvist.Foto: All Over press

New York Rangers strafföll mot Florida. Men Henrik Lundqvist skrev ändå historia. I natt blev han den förste målvakten född utanför Nordamerika att göra 800 matcher i NHL-historien.

Florida är glödheta just nu, i synnerhet på hemmaplan. Där tog man i natt sin åttonde seger i följd sedan Vincent Trocheck avgjort i straffläggningen. Florida vann matchen med 4-3 och är verkligen med i slutspelsstriden.

Men Henrik Lundqvist blev på något sätt matchens store man ändå. Han blev faktiskt historisk redan vid första nedsläpp. Han blev då den 15:e målvakten i NHL-historien att göra 800 matcher i NHL. Men viktigare är att han är den enda målvakten född utanför Nordamerika som lyckats med bedriften. Han gjorde sedan 32 räddningar under matchen men det räckte alltså inte till mer än en poäng. Nu har Rangers tre raka förluster.
– Vi fortsatte kämpa. Vi fortsatte komma tillbaka i matchen och gav oss chansen till att nästan vinna till slut. Om jag kan få in en till räddning i straffläggningen kanske vi vinner, säger svensken till nhl.com.

ZIBANEJAD NÅDDE 20

Florida ledde med både 2-0 och 3-2 men Rangers lyckades kämpa sig tillbaka. Mika Zibanejad gjorde 2-2-målet med ett mycket läckert backhandskott upp i första krysset bakom Roberto Luongo. Målet var Zibanejads 20:e för säsongen.
– Jag var inte nöjd med min tredje period. Jag tycker jag borde tagit båda målen, sade Luongo efter matchen.

Mats Zuccarello och Kevin Hayes gjorde Rangers övriga mål. Jonathan Huberdeau, Frank Vatrano och Jamie McGinn blev Floridas målskyttar under ordinarie tid. Sen klev alltså Vincent Trocheck fram och avgjorde tillställningen.