• Publicerat 12 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Christopher Gibson.Foto: Getty Images/Abbie Parr

Efter åtta raka förluster krävdes det en målvaktsinsats utöver det vanliga för att ge New York Islanders en vinst. Rookiekeepern Christopher Gibson räddade 50 skott i nattens 5–2-seger mot Calgary Flames.

New York Islanders har fallit ur slutspelsracet i Eastern Conference illa kvickt. Efter en lovande start på säsongen, där laget såg ut att vara redo att vända blad, har spelet efter nyår varit smärtsamt klent. Inte minst har laget haft svårt att täppa till i defensiven.

Det hade laget i nattens bortamöte med Calgary Flames också. Hemmalaget tilläts nämligen skjuta 52 skott mot den finske rookiekeepern Christopher Gibson. Han motade dock 50 av dem och lyckades skänka Islanders sin första seger på åtta matcher.
– För mig personligen är det stort, men hockey är en lagsport. Det är viktigare att laget fick vinna i dag. Nu måste vi hålla i det här, säger Gibson till nhl.com.

25-åringen draftades av Los Angeles Kings i andra rundan 2011 och har sedan dess tillhört Toronto Maple Leafs och sedermera Islanders sedan 2015. Han gjorde fyra NHL-matcher under 2015/16 och har nu spelat ytterligare tre den här säsongen.

SJU POÄNG FRÅN SLUTSPEL

New York Islanders, som fick två mål från Anders Lee, är sju poäng från en slutspelsplats i Eastern Conference med 13 matcher kvar att spela av grundserien.

För Calgary Flames var förlusten kostsam. I likhet med Islanders befinner de sig utanför slutspelsplats just nu. Med tolv matcher kvar att spela är man två poäng efter Colorado Avalanche, som har den sista wild card-platsen i väst.

Laget fick tillbaka veteranmålvakten Mike Smith efter 13 matchers skadefrånvaro. Han släppte in fem mål på 27 skott i comebacken.

Calgary – N Y Islanders 2–5 (1–3, 0–1, 1–1)
Calgary: Johnny Gaudreau (21), Mark Giordano (13).
N Y Islanders: Anders Lee 2 (33), Nick Leddy (10), Johnny Boychuk (5), Jordan Eberle (24).