• Publicerat 12 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Villiam Haag.Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

Villiam Haag avslutade säsongen med att bli avstängd och få 6 900 kronor i böter. Nu kliver Vita Hästens fans in och betalar böterna, skriver nt.se.
– Det är en otroligt rolig överraskning, säger Haag till tidningen.

Det var i grundseriens sista match det smällde. Vita Hästens forward Villiam Haag tacklade Almtunas JVM-back Gustav Lindström mot huvudet – och blev avstängd. Utöver att han inte får starta nästa säsong förrän i oktober tvingas Haag även betala böter på 6 900 kronor. Men det är ett belopp som Vita Hästens fans beslutat sig för att stå för.

Enligt nt.se startades omgående en privat insamling för att täcka böterna och redan på lördagkvällen hade man samlat in 5 300 kronor.
– Oj. När du säger den summan är det en otroligt rolig överraskning. Helt magiskt. Jag hörde att det var en insamling men inte att det var så mycket, säger Villiam Haag till tidningen.
– Vi har de bästa fansen. Så har det känts sedan jag kom dag ett också. Vi spelare är som en grupp med alla runt omkring också.

”DET VAR MIN PAPPA SOM BERÄTTADE DET”

Villiam Haag tycker att straffet för tacklingen var för hårt, men är framför allt missnöjd med hur disciplinnämnden har skött kommunikationen. Han fick beskedet om avstängningen från sin pappa – inte från förbunds- eller ligahåll.
– Det var min pappa som berättade det. Det är ingen som har kontaktat mig, varken på telefon eller mail. Det gör det ännu sämre att jag inte har blivit kontaktad personligen. Det blev en liten chock faktiskt när pappa ringde, säger han.

Haag, 24, kom till Vita Hästen inför den här säsongen. Då hade han gjort fyra säsonger på Michigan State University i den amerikanska collegehockeyn. Under sin första säsong i Hockeyallsvenskan blev det åtta mål och 15 poäng på 38 matcher. Kontraktet är på väg att löpa ut, men göteborgaren hoppas få chansen att spela vidare i klubben.
– Det är en trivsam förening och det känns som hemma med alla spårvagnarna. Jag stannar gärna om jag får möjlighet. Jag vill spela där jag utvecklas bäst, säger han till nt.se.