• Publicerat 12 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Joby Messier.Foto: Bildbyrån/Mathilda Ahlberg

Pantern förlorade kvällens hemmamatch mot IK Oskarshamn i Slutspelsserien. Men den stora dramatiken utspelade sig inte på isen under matchen – utan inför. Nu uppger 24malmo.se att tränaren Joby Messier ska ha hotat funktionärer.

Det har varit en rörig säsong i IK Pantern. Klubben har brottats med allt från ekonomiska problem till interna stridigheter, men trots det levererat tillräckligt bra ishockey för att ta sig vidare till Slutspelsserien.

Inför kvällens möte med IK Oskarshamn i den nämnda serien var det dags för nästa skandal att brisera. Uppgifter gör nämligen gällande att tränaren Joby Messier, som ersatte Håkan Åhlund under säsongen, ska ha hotat att ”slå ned” en funktionär efter ett missförstånd.

24malmo.se skriver att dispyten grundade sig i att den från Färjestad inlånade backen Lucas Nordsäter inte fanns i systemet inför matchen. Det ska Messier ha tagit ut över den ideellt arbetande Anna Johansson, syster till Martin Johansson i Färjestad och Marcus Johansson i New Jersey Devils. På Twitter skriver hon:

”JAG ÄR INTE OROLIG FÖR PERSONERS KÄNSLOR”

”Vapendragaren” var Jacob Alsenfelt, bror till Malmös målvakt Oscar Alsenfelt och son till klubbens tidigare sportchef Joakim Tillgren. Han bekräftar att Joby Messier hotat honom.

Joby Messier själv avfärdar kritiken i en intervju med Kvällsposten. Han menar att personerna i fråga utgjorde ett störande moment för spelarna i omklädningsrummet.
– Jag behöver inte personer som kommer in och pratar med spelarna, vi förbereder oss för match, säger han till tidningen.
– Det är så vi har det och jag är inte orolig för personers känslor.

IK Pantern förlorade matchen med 2–5.