Veckans Lag

SHL-säsongen är över. Det har blivit dags att ta ut säsongens sista ”veckans lag” innan slutspelet tar vid.

Eero Kilpeläinen, Örebro
Vilken vecka! Han har stundtals varit ifrågasatt, men när det väl kom till kritan levererade verkligen Eero the Hero. Han höll två nollor under veckan och såg till att säkra Örebros SHL-kontrakt.

Adam Almquist, Frölunda (2)
Avslutade SHL-säsongen riktigt starkt och stod för fyra poäng på veckans tre matcher. Tre av dem kom i 8-3-vinsten mot Brynäs i lördags. Adam Almquist kan komma att vara Frölundas viktigaste back i deras jakt på SM-guldet.

Erik Brännström, HV71 (2)
Noterade visserligen bara en passningspoäng under veckan. Men oj, vad bra Erik Brännström är just nu. Skridskoåkningen, spelförståelsen, flytet…det är nästan omöjligt att förstå att den här killen är junior ett år till. Han har nästan allt som en bra back ska ha.

Carl Grundström, Frölunda
Har varit glödhet den senaste månaden och avslutade säsongen med att göra mål i veckans tre matcher. Frölunda har inte bara skyttekungen Victor Olofsson. De har dessutom en just nu närmast ostoppbar Carl Grundström att tillgå.

Jan Mursak, Frölunda (2)
1+4 på tre matcher. Jan Mursak har fortsatt dominera. En absolut succévärvning som har tidernas högsta poängnitt i SHL om vi räknar bort Victor Laz och Åke Eksell som gjort en respektive två matcher. Mursak har totalt 1,33 poäng per match. Det är lika bra som Marian Hossa hade i Mora under lockout-säsongen. Hörde jag klasspelare?

Elias Pettersson, Växjö (8)
Pierre Engvall gjorde flest poäng den gångna veckan, men det går liksom inte att inte ha med Elias Pettersson. Han gjorde fyra poäng på en halv match mot Malmö, slog Kenta Nilssons drygt 40-åriga juniorrekord och vann poängligan i hela SHL. Vilken galen säsong han gjort.

Veckans…rekord 1 Elias Pettersson. Ja, ni vet redan vad han ställt till med. Inga övriga kommentarer behövs.

…rekord 2 Rasmus Dahlin blev i veckan tidernas poängmässigt bästa U18-back i SHL. Tomas Jonsson hade det tidigare rekordet på 17 poäng. Rasmus Dahlin landade till slut på  20. Klass!

…hjärnsläpp Libor Hudacek skämde ut sig när han högg ned Ludvig Elvenes i Färjestads match mot Rögle. Slovaken fick matchstraff och sedermera fem matchers avstängning. Hudacek tappade huvudet fullständigt.

…sågning 

...drama Mathias Tedenby avgjorde och tog HV71 till en åttondelsfinal mot Brynäs. Trodde alla. Men målet dömdes bort och HV föll i avslutningsomgången mot Färjestad efter straffar. Dick Axelsson, som alltså borde ha petats enligt Niklas Wikegård, avgjorde med en galet kylig straff. Det gjorde att Luleå får Brynäs, HV får möta Linköping, och Färjestad får hemmaplansfördel i kvartsfinalen mot Skellefteå.

…ras Brynäs tappade 2-0 till 2-6 mot Mora, blev totalt förnedrade hemma mot ett formsvagt Linköping och föll med 5-1 och avslutade med en 8-3-förlust mot Frölunda. 19 insläppta på tre matcher alltså. Dessutom sparkade man den amerikanska floppen Drew Miller.

…mardrömsbesked Linus Söderströms comeback blev bara två matcher lång. Nu är han skadad igen och frågan är om det blir något mer spel den här säsongen. Annars blir det Felix Sandström och Fredrik-Pettersson Wentzel som ska lotsa HV till ett nytt guld.

…äntligen I kväll börjar slutspelet!