Aaron PalushajFoto: Bildbyrån

Brynäs avslutade grundserien på sämsta tänkbara sätt. Men i den första åttondelsfinalen av tre mot Luleå blev det seger. Dagen efter kommer nu ännu mer positiva besked – bland annat att poängkungen Aaron Palushajs skada inte var så allvarlig som befarat.

Brynäs tog bara nio poäng på sina tolv avslutande matcher av SHL:s grundserie och klev in i slutspelet som rejäla underdogs mot Luleå. Men de vann den första matchen uppe i Luleå och inför den andra åttondelsfinalen i Gävle imorgon meddelas det nu att poängkungen Aaron Palushaj kanske kan spela efter sin skada.

SKADADES MOT LINKÖPING

Amerikanen slog i knät i mötet mot Linköping i torsdags. Han vilade i grundserieavslutningen mot Frölunda i lördags och spelade alltså inte igår. Istället var han och undersökte sitt knä i Stockholm och kom hem med glädjande besked.
— Ja, det såg bra ut. Det kan jag säga, berättar fystränaren Magnus Ågren för Hockeypuls.

Tränaren Tommy Sjödin vill dock inte bekräfta om Palushaj, som gjorde 45 poäng i grundserien, spelar eller ej imorgon.

SUNDQVIST SPELKLAR

Dock är det klart att Jörgen Sundqvist är spelklar igen efter sin fem matcher långa avstängning han fick efter en huvudtackling på Frölundas Mats Rosseli Olsen. Tidigare idag kom också beskedet att Jacob Blomqvist inte blir avstängd för sin tackling på Luleås Emil Larsson i slutskedet av matchen mot Luleå igår.

I samma sekvens fick Brynäs Jonathan Granström en rejäl smäll mot huvudet och blev liggande, men han rapporterades må bra på tisdagen skriver Hockeypuls.

 

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.