• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Alexander Wennberg.Foto: All Over Press

Alexander Wennberg har haft en tung säsong i sitt Columbus Blue Jackets. Därför kom nattens fyrapoängsmatch mot Montréal Canadiens som en härlig upprättelse. Wennberg slog till med ett mål och tre assist i 5–2-segern.

Det har inte varit Alexander Wennbergs säsong. Efter fjolårets 59 poäng för Columbus Blue Jackets skrev han ett nytt sexårskontrakt värt 4,9 miljoner dollar per säsong med förväntningarna på sig att vara en av lagets ledande spelare.

Den här säsongen har dock mest kommit att handla om skador och problem att få poängproduktionen att lossna för 23-åringen från Nacka. Men det ser ut att finnas ljus i tunneln. För lagom till säsongens viktigaste matcher tycks Wennberg ha hittat en ny växel.

I natt tangerade den tidigare djurgårds- och frölundacentern sitt personbästa i NHL då han stod för fyra poäng när Columbus besegrade Montréal Canadiens med 5–2 på hemmais. Wennberg sköt säsongens sjunde mål och hade därutöver tre assist. Det ger honom 30 poäng (7+23) på 55 matcher den här säsongen. Sju av dessa poäng (1+6) har kommit på Columbus fyra senaste matcher.

BACKSTJÄRNAN UTGICK SKADAD

Tack vare segern gick Columbus upp på den första wild card-platsen i Eastern Conference. Laget har därmed positionerat sig bra för att ta sig till slutspel efter en stundtals väldigt ojämn säsong.

Smolk i glädjebägaren är dock att Blue Jackets kanske bästa spelare den här säsongen, backen Seth Jones, lämnade isen skadad inför den tredje perioden. Detta efter att ha gjort mål för tredje matchen i rad.
– Vi ville hålla honom borta från matchen i tredje perioden och se vad rapporterna säger. Han ville spela, men jag beslutade mig för att låta honom sitta i tredje perioden för att vara på den säkra sidan. Så viktig är han för oss, säger coachen John Tortorella till nhl.com.

Seth Jones har svarat för 48 poäng (14+34) på 70 matcher den här säsongen. Bara Artemij Panarin är bättre i laget med sina 61 poäng.

Columbus – Montréal 5–2 (3–1, 1–1, 1–0)
Columbus: Nick Foligno (15), Alexander Wennberg (7), Seth Jones (14) (Wennberg), Boone Jenner (8) (Wennberg), Ian Cole (5) (Wennberg).
Montréal: Brendan Gallagher (25), Jonathan Drouin (11).