• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jacob Blomqvist.Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

Jacob Blomqvist riskerar avstängning efter sin tackling på Emil Larsson i gårdagens första åttondelsfinal. I dag anmäldes Brynäs kapten till disciplinnämnden.

Brynäs stod emot förhandstipsen och lyckades besegra Luleå på bortais i den första åttondelsfinalen i Coop Norrbotten Arena. Segern kan dock komma med ett pris. Efter matchens anmäldes kaptenen Jacob Blomqvist till disciplinnämnden för sin tackling på Emil Larsson i slutsekunderna av tillställningen.

På sin webbsida skriver ligan:
”När det återstår två sekunder av matchen mellan Luleå och Brynäs får Luleåspelaren Emil Larsson en passning från egen zon. Han tar emot passningen och åker in ca tre meter i anfallszon och skall skjuta mot mål. Brynässpelaren Jacob Blomqvist kommer med fart från blind side och kliver in framför Larsson och tacklar. Tacklingen träffar överkropp och huvudet.”

Lagen möts i en returmatch i Gävle under onsdagskvällen. Då har Brynäs chansen att säkra en plats i kvartsfinalspelet. Om det blir med eller utan Jacob Blomqvist återstår att se.

https://twitter.com/RoadLaker/status/973319206648385536