• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Libor Hudacek.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Klubbsvingen mot Rögles forward Ludvig Elvenes blev slutet på Libor Hudaceks sejour i Färjestad. Nu meddelar klubben att man sparkar med den avstängde forwarden.
– Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger klubbens vd Stefan Larsson i ett pressmeddelande.

Han lånades in från Örebro för att ge Färjestad mer eldkraft i offensiven. Men slovaken Libor Hudacek har inte alls kommit till sin rätt i nya klubben. Efter ett mål och en assist på fem matcher med Färjestad avslutade 27-åringen sin säsong med att måtta en kraftfull slashing mot Rögles forward Ludvig Elvenes i förra veckans bortamöte i Ängelholm.

Resultatet blev en avstängning på fem matcher och 13 000 kronor i böter. Men bestraffningen stannar inte där. Nu meddelar FBK att de sparkar Hudacek.
– Vi har inte fått ut det vi vill av Hudacek och då vi ser att skadade spelare är på väg tillbaka så kommer han även att få tufft att ta plats i laget. Vi väljer därför att avsluta samarbetet per omgående, säger sportchef Peter Jakobsson i ett pressmeddelande.

”INTE FÖRENLIGT MED DET UPPTRÄDANDE VI VILL STÅ FÖR”

VD Stefan Larsson påpekar att incidenten mot Rögle också hade stor del i beslutet att sparka slovaken.
– Vi ska spela en tuff, fysik och utmanande ishockey. Uppträdandet vi såg i Ängelholm, och det som Hudacek gjorde där, är inte förenligt med den typen av uppträdande vi vill och ska stå för, säger han.

Libor Hudacek kom till Örebro från KHL-klubben Slovan Bratislava 2015. Han gjorde en stark säsong för klubben i fjol med 38 poäng (14+24) på 49 matcher. Den här säsongen blev inte lika lyckosam. Hudacek, yngre bror till målvakten Julius Hudacek, stannade på sex mål och 17 poäng på 38 matcher för Örebro och FBK. Nu löper hans kontrakt i Sverige ut.