• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
TVÅ MÅL. Magnus Pääjärvi blev tvåmålsskytt för andra gången i sin NHL-karriär i natt.

Bara två mål på 20 matcher efter flytten från St. Louis Blues till Ottawa Senators. Då slog Magnus Pääjärvi till med sina första tvåmålsmatch sedan rookiesäsongen 2010/11 när Florida Panthers besegrades med 5–3.

Magnus Pääjärvi flyttade till Nordamerika redan som 19-åring 2010. Sedan dess har han slitit för att hålla liv i sin NHL-karriär efter motgångar i både Edmonton Oilers och St. Louis Blues.

I slutet av januari blev 26-åringen klar för sin tredje NHL-klubb när Ottawa Senators plockades upp honom på waivers. Det gav den tidigare jättetalangen en chans att spela till sig ett nytt NHL-kontrakt då han sitter på ett utgående avtal.

Men även i Ottawa har det gått trögt med produktionen. Åtminstone fram till i natt. På sina 20 första matcher med Senators hade Pääjärvi noterats för två mål och en assist på 20 matcher. Men i bortamötet med Florida Panthers lyckades den tidigare Timråforwarden dubblera sin målskörd. Faktum är att han svarade för en tvåmålssmatch för blott andra gången i sin NHL-karriär.

TVÅ ASSIST AV ERIK KARLSSON

Enda gången tidigare som Pääjärvi skjutit två mål i NHL var den 5 februari 2011 i en match med Edmonton Oilers mot Columbus Blue Jackets.

Han var inte den enda svensken att lämna avtryck i matchen. Erik Karlsson svarade för två passningspoäng och har nu fem poäng (1+4) på sina fem senaste matcher. Totalt är Ottawakaptenen uppe i 52 poäng (7+45) på 63 matcher. Dessutom bidrog Fredrik Cleasson med en assist, vilket gav fem svenska poäng i matchen.

För Florida Panthers är förlusten kostsam. Laget ligger just nu på nionde plats i Eastern Conference, tre poäng efter New Jersey Devils som har den sista wild card-platsen. Panthers har dock två matcher färre spelade än Devils.

Florida – Ottawa 3–5 (0–2, 2–0, 1–3)
Florida: Jevgenij Dadonov (22), Mike Matheson (10), Jonathan Huberdeau (23).
Ottawa: Magnus Pääjärvi 2 (6) (Fredrik Claesson), Matt Duchene 2 (21) (Erik Karlsson), Jean-Gabriel Pageau (12) (Karlsson).