• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Tony Mårtensson.Foto: Henrik Skoglund

Tony Mårtensson har gjort sitt i Linköping. Nästa säsong kan han hamna i Hockeyallsvenskan – och Almtuna.
– Han är på gång, bekräftar sportchefen Björn Danielsson för UNT.

Härom dagen kom det väntade beskedet att Tony Mårtenssons senaste sejour med Linköping bara blir ettårig. 37-åring har efter hemkomsten från Schweiz haft svårt att producera poäng och stannade på två mål och 13 poäng på 48 matcher under grundserien.

Men trots att grundserien inte blev vad Mårtensson hade hoppats på ser karriären ut att fortsätta till hösten. Enligt UNT ska centern vara på väg att förstärka Almtuna i Hockeyallsvenskan.
– Ja, vad ska jag säga? Han är på gång … bekräftar Almtunas nye sportchef Björn Danielsson för tidningen.

”VÅR FÖRHOPPNING ÄR ATT HAN SKA SPELA FÖR ALMTUNA”

Danielsson och Mårtensson spelade tillsammans i Arlanda i Hockeyallsvenskan i slutet av 1990-talet och sedermera även i Brynäs i SHL.
– Vi skulle väldigt gärna se Tony i Almtuna, och det vet han om. Egentligen kan jag inte säga så mycket mer än så. Han är på gång och vår förhoppning är att han ska spela för Almtuna, säger Björn Danielsson till UNT.

Tony Mårtensson har en mycket framgångsrik karriär bakom sig med ett VM-guld och två Gagarin Cup-titlar i Ryssland. Han har även spelat ett par SM-finaler med Linköping och vunnit SHL:s poängliga vid ett tillfälle.