HETA KÄNSLOR. Det slog gnistor redan på uppvärmningen innan mötet mellan LHC-HV71. Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

Linköping vann den första åttondelsfinalen mot HV71 i måndags. Ikväll möts de på nytt. Och inför det andra mötet uppstod något av ett större slagsmål – redan på värmningen. 

E4-derbyna mellan Linköping och HV71 har utan diskussion en lång historia bakom sig med heta bataljer. Bland annat SM-finalserien lagen emellan säsongen 2007/08 då HV tog hem guldet i match sex i dåvarande Cloetta Center, som idag heter Saab Arena.

När lagen nu på nytt får mötas i en slutspelsserie har det börjat hetta till. LHC vann första mötet i åttondelsfinalen i Kinnarps Arena, och idag har HV kniven mot strupen för att vinna i Linköping för att överleva den här säsongen.

Redan på värmningen uppstod vilt tumult där C More-experten Sanny Lindström fanns nere vid rinkens position och bevittnade det hela.