• Publicerat 14 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
KNOCKADES SJÄLV. ANdrew Shaw ligger utslagen efter att ha försökt köra över Greg Pateryn.Foto: incent Ethier/Icon Sportswire

Andrew Shaw tog i för allt han var värd för att köra över motståndaren Greg Pateryn. Det slutade med att han själv blev knockad i nattens möte mellan Montréal Canadiens och Dallas Stars.
– Han var borta så snart han hade tacklat mig, säger Pateryn efter Dallas 2–4-förlust.

Det finns många kopplingar mellan Montréal Canadiens och Dallas Stars. Förra säsongen trejdade man backarna Greg Pateryn och Jordie Benn mot varandra och i somras lämnade Aleksandr Radulov Montréal för att spela för Dallas.

I natt var Pateryn och Radulov tillbaka i Montréal för ett möte med sin tidigare klubb. Det blev inte speciellt minnesvärt. För även om duon lämnade isen med varsin assist förlorade Dallas med 2–4 mot bottenlaget och tappade viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats.

För Greg Pateryn utspelade sig dessutom en otäck situation när han skulle tacklas av tidigare lagkamraten Andrew Shaw. Motståndaren satsade hårt i tacklingen, men tog den värsta smällen själv och blev liggande på isen en bra stund efteråt.

POÄNG AV JACOB DE LA ROSE

– Han var borta så fort han hade tacklat mig. Han knockade sig själv. Jag förstod inte det förrän han låg på isen och hans ögon rullade sig bakåt, säger Pateryn till Sean Shapiro på The Athletic.

Han är samtidigt kritisk till hur vårdslös Shaw är som spelare.
– Hur han spelar talar för sig självt. Det är därför han har fyra eller fem hjärnskakningar per år, säger Greg Pateryn.

Shaw fick hjälpas av isen efter incidenten och återvände aldrig till spel.

Montréal fick två mål från finländaren Artturi Lehkonen medan Jacob de la Rose plockade upp en assist på ett av dem.

Montréal – Dallas 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)
Montréal: Artturi Lehkonen 2 (8) (Jacob de la Rose), Brendan Gallagher (26), Nikita Stjerbak (3).
Dallas: Radelk Faksa (13), Jamie Benn (24).