• Publicerat 14 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Victor Backman.Foto: Bildbyrån/Olle Wande

Han värvades till klubben från finska HPK i december och skrev ett kontrakt som gällde till och med säsongen 2019/20 med Bik Karlskoga. Knappt tre månader senare bryter klubben med forwarden Victor Backman.

Tanken var att Victor Backman skulle bli en del av Bik Karlskogas framtid. När klubben värvade den 26-årige forwarden från finska HPK den 19 december skrev man ett kontrakt som sträckte sig två och ett halvt år in i framtiden.

Men det blev inte mer än 15 matcher i den allsvenska klubben för den tidigare Frölundaspelaren. Nu kommer beskedet att Bik Karlskoga brutit kontraktet med Backman.
– Jag önskar att bygga laget på mitt sätt och där finns det tyvärr ingen plats för Victor. Vi önskar honom all lycka i framtiden och tackar för tiden i BIK, säger sportchef Thomas Fröberg i ett pressmeddelande.

Victor Backman sköt ett mål och hade två assist på sina 15 matcher i Karlskoga. Han hade dessförinnan gjort ett mål på nio matcher i finska ligan. I fjol svarade han för 54 poäng (26+28) på 40 matcher för Stjernen i norska ligan.