Dick Axelsson. Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Han har varit en av SHL:s bästa spelare den här säsongen. Men nu kan Sportbladet komma ut med uppgifter att Dick Axelsson byter klubb – till allsvenska AIK. 

AIK har precis spelat två omgångar av Slutspelsserien i vägen till ett direktkval mot SHL. Laget ligger för tillfället trea i den tabellen och skulle man misslyckas att ta sig till SHL så verkar klubben göra allt för att det inte ska bli samma öde under nästa säsong.

För enligt uppgifter till Sportbladet är SHL:s femte bäste målskytt Dick Axelsson klar för Stockholmsklubben. Färjestadsforwarden har tidigare vädjat om att han vill tillbaka till sin hemstad för att inte vara för långt i från sin familj. Nu kan det alltså komma att ske.
– Dick, likväl andra spelare av den kalibern, skulle vi vara väldigt glada och stolta över att ha i laget, säger AIK:s vd, Anders Olson, till tidningen.

TVÅ ANDRA SPELARE UPPGES OCKSÅ VARA NÄRA

Lönesumman på Axelsson lär nog inte vara särskilt billig med tanke på att han gjort 45 poäng på 48 matcher för Färjestad i SHL den här säsongen. Dessutom vann han lagets interna skytteliga med sina 21 fullträffar.
– Det är jättesvårt att svara på hur det ser ut för nästa säsong. Vi vet inte vilken lönenivå spelare som vi vill approchera ligger på, fortsätter Olson.

AIK har inte bara siktat in sig på den OS-forwarden, utan också på Karlskronas Mattias Guter, samt Modos Patrik Karlkvist. Något som Sportbladet har uppgifter kring.