• Publicerat 14 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
JÄTTEVÄNDNINGEN. David Pastrnak och Boston Bruins svarade för en av säsongens häftigaste vändningar i natt.Foto: James Guillory-USA TODAY Sports

Underläge 1–4 med halva tredje perioden kvar. Då skred David Pastrnak till verket. Med tre mål på 7.26 vände han på matchen och ledde Boston Bruins till en 6–4-seger mot Carolina Hurricanes.
– Det var en skum match, konstaterar den tidigare Södertälje SK-spelaren efter jättevändningen.

”Det går fort i hockey”, som man brukar säga, Framför allt var det sant i nattens drabbning mellan Carolina Hurricanes och gästande Boston Bruins i PNC Arena i Raleigh. Hemmalaget dominerade matchen i 50 minuter och hade 4–1 på tavlan med tio minuter kvar av tredje perioden. Då skedde säsongens kanske mest kraftfulla vändning.

Bruins sköt fem (!) obesvarade mål inom loppet av åtta minuter och 22 sekunder och vann med 6–4. Stor hjälte blev tjecken David Pastrnak som sköt tre av målen, däribland matchvinnande 5–4 med tre och en halv minut kvar att spela.
– Det var en skum match. Vi hade ingen energi och så gör vi 2–4 (Matt Grzlecyk) med tio minuter kvar att spela. Det fick definitivt i gång oss, säger Pastrnak till nhl.com.

PASTRNAK PÅ VÄG MOT PERSONBÄSTA

Den 21-årige före detta SSK:aren sköt 34 mål och svarade för 70 poäng för Bruins redan i fjol. Trots att målen kom med jämna mellanrum redan då var det här NHL-karriärens första hattrick. Pastrnak är nu på väg att överträffa fjolårets fina siffror. På 68 matcher har han 68 poäng (27+41).

Trots att Bruins fortfarande saknar sin vägledare Patrice Bergeron med en fotskada utmanar man Tampa Bay Lightning i toppen av Atlantic Division. Efter Tampas 4–7-förlust mot Ottawa Senators i natt är Bruins bara fyra poäng efter Lightning med två matcher färre spelade.

För Carolina Hurricanes ser det ut att bli missat slutspel för nionde NHL-säsongen i rad. Laget är sju poäng efter New Jersey Devils, som har den sista wild card-platsen i Eastern Conference, med tolv matcher kvar att spela. Elias Lindholm noterades för två assist i nattens match och har 38 poäng (15+23) på 69 matcher.  Han är därmed sju poäng efter sitt personbästa.

Carolina – Boston 4–6 (0–1, 3–0, 1–5)
Carolina: Sebastian Aho (25), Teuvo Teräväinen (21), Justin WIlliams (15) (Elias Lindholm), Brock McGinn (12) (Lindholm).
Boston: David Pastrnak 3 (27), Brad Marchand (30), Matt Grzelcyk (3), Danton Heinen (13).