• Publicerat 14 mars, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Erik Karlsson.Foto: Getty Images

Erik Karlsson har hittat storformen igen. I nattens match mot Tampa på bortaplan stod backen för både mål och assist. Och efter en smått galen match kunde Ottawa vinna med 7-4. Karlsson har nu rejält häng på toppen i backarnas poängliga, endast tre poäng bakom John Klingberg. 
– Det är få förunnat att ha en sådan back i laget, säger lagkamraten Magnus Pääjärvi till hockeysverige.se. 

TAMPA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter måndagsnattens 5-3-seger över Florida Panthers så drog Ottawa Senators vidare till Tampa Bay för en ny omgång. Där tog laget ytterligare en tung skalp på bortais. I en målrik och smått galen match lyckades Senators dra det längsta strået och vinna med hela 7-4 (!).
– Ett bra resultat. Både idag och igår spelade motståndarna väldigt bra. De skapade väldigt många målchanser, men på något sätt lyckades vi hålla puckarna ifrån vår målbur, säger kapten Erik Karlsson efter två segrar på två dagar.
– Våra målvakter har spelat bra, både (Mike) Condon och Andy (Craig Anderson). Vi hittade sätt att göra mål när vi behövde det. Det var en typ av match där vi inte hade kontroll hela tiden, men vi hittade ett sätt att vinna. Det är inte alltid enkelt, och något vi har haft svårt med den här säsongen.

TVÅ NYA POÄNG AV KARLSSON: ”FANTASTISK”

Erik Karlsson var som vanligt i händelsernas centrum. Backen såg till att göra både mål och assist i segern.

När Tampa satte reduceringen till 3-5 i andra perioden, kändes hemmalaget riktigt på gång. Men då svarade Karlsson när han på egen hand satte 6-3 precis innan andra pausvilan. En passning över centrallinjen i offensiv zon tog på Lightnings Chris Kunitz skridsko, och styrdes retligt in i eget mål för hemmalaget.
(Alexandre) Burrows var helt fri på andra sidan och jag tänkte att om ingen får den på sig så när den fram till honom. Båda sätten skulle ha fungerat ganska bra, men jag hade hellre delat målet med nummer 14 (Burrows) om jag hade kunnat.

När hemmalaget sedan skulle ut och jaga ikapp i tredje låg Karlsson bakom Senators 7-3, ett mål som var lite av spiken i kistan. Tack vare sitt fina spelsinne stod han för en läcker assist. Karlsson drog iväg ett slagskott för att få pucken att ta i sargen bakom mål och studsa ut till en fin macka för Mike Hoffman. Lagkamraten gjorde inget misstag utan stänkte dit ett nytt mål för bortalaget.
– Det är alltid skönt när den fungerar, för den fungerar inte allt för ofta. Han (Hoffman) hade bra fart och vi läste spelet på samma sätt så det var fint.

Ryan McDonagh, Lightnings nyförvärv från New York Rangers putsade till slutresultat med sin reducering till 4-7. Övriga tre mål för hemmalaget gjorde ytterligare ett nyförvärv från Rangers. J.T. Miller stod för ett mäktigt hattrick. Noterbart är att Victor Hedman på allvar hakar på i backarnas poängliga. Hedman noterades för två nya assist och är endast sex poäng bakom John Klingberg på 57 pinnar.


Hedman och Karlsson. Foto: Getty Images

NU ENDAST TRE POÄNG BAKOM KLINGBERG

Men Erik Karlsson är ännu närmare att ta ledningen i backarnas poängliga. Trots lagets tunga säsong betyder Landsbro-sonens två nya poäng att han är uppe på 54, alltså ynka tre bakom Klingberg. Karlsson har stått för finfina tolv poäng på de åtta senaste matcherna, och verkar ha hittat toppformen.
– Det är skönt för honom. Skönt att han fick in en kasse idag och han är ju grym i powerplay. Han hittar bladet på medspelarna hela tiden. Det är få förunnat att ha en sådan back i laget, berömmer lagkamraten Magnus Pääjärvi.

Pääjärvi verkar även han ha hittat storformen. Efter en seg säsong poängmässigt gjorde forwarden ett nytt mål mot Lightning. Och i matchen innan mot Panthers hade han dessutom två kassar.
– Skönt att vi kunde få 1-1 där, säger han om sin kvittering i första perioden.
– Jag hängde två igår och så fick jag hänga en till idag. Det är gött för mig att få komma in i lite flow och få göra mål två matcher i rad.

Efter klubbytet från St. Louis Blues har Pääjärvi stått för fem mål och sex poäng på 22 matcher. Ett nyttigt miljöombyte verkar det som. Och vem vill dessutom inte spela med dubbla Norris-vinnaren Erik Karlsson.
– Jag har spelat med han tidigare i många år. Jag har växt upp och spelat mot honom och med honom juniorlandslag och så. Han är fantastisk. En mycket bra ledare, och han tog hand om mig lite när jag kom hit. Jag har bara gott att säga om honom, han är absolut en av världens bästa backar.


Pääjärvi sköt tredje målet på två matcher (höger).
Foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports 

PÄÄJÄRVI: JA TACK TILL VM-SPEL

Även om Senators nu har vunnit två raka så blir det väldigt svårt att nå slutspelet. Det gör att Magnus Pääjärvi i så fall finns tillgänglig för att spela VM med Tre Kronor.
– Är jag frisk så ställer jag gärna upp om jag får frågan, berättar den 26-åriga forwarden för hockeysverige.se.

Pääjärvi har spelat två världsmästerskap med Sverige sedan tidigare. 2010 var han med och vann ett brons, och 2011 blev det ett VM-silver att hänga runt halsen.