Filip Karlsson.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Det blev bara tolv matcher för Filip Karlsson i Rögle i årets säsongsupplaga. Skada satte stopp för spel. Nu skriver Helsingborgs Dagblad att han till nästa säsong byter klubb – till rivalen Linköping. 

Filip Karlsson är uppfostrad i Rögle. Han bor i Ängelholm och har varit trogen i de grönvita färgerna ända sedan liten. Men till nästa säsong är han förlorad – och tappad till SHL-konkurrenten Linköping.

Det är i alla fall vad Helsingborgs Dagblad erfar.
– Att jag skulle lämna Rögle har varit känslan ett tag. Jag har känt att det bästa för mig och min karriär skulle vara att testa något nytt och byta miljö. Jag behöver få nya intryck och förhoppningsvis utvecklas både som hockeyspelare och människor, säger Karlsson till tidningen.

PLÅGADES AV SKADOR

Men just att det är LHC han ska till – vill han inte bekräfta.
– Det har jag inga kommentarer till, motsätter forwarden.

Filip Karlsson fick till största del sin säsong förstörd av skador. Han spelade bara tolv matcher och lyckades på de göra tre poäng.