• Publicerat 14 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Niklas Ingvarsson.Foto: Bildbyrån/VEGARD WIVESTAD GRØTT

Sjua eller åtta? Det är frågan för det svenska kälkhockeylandslaget i Paralympics. På onsdagen förlorade man den första placeringsmatchen mot Tjeckien, 3–4, efter straffar.

Sverige såg ut att vara på väg mot en liten skräll mot Tjeckien i onsdagens placeringsmatch i Paralympics kälkhockey-turnering. Men trots 3–1-ledning inför den tredje och sista perioden blev det svensk förlust för fjärde raka gången i turneringen.

Tjeckien gick ikapp i tredje perioden och när matchen slutligen avgjordes på straffar blev Michal Geier matchvinnare. Svensk förlust 3–4 och nu väntar en avslutande match om sjundeplatsen i turneringen. För svenskt vidkommande handlar det om att göra ett bättre resultat än i Sotji för fyra år sedan, då laget slutade på åttonde och sista plats.

I skrivande stund är det oklart om Sverige ställs mot Norge eller Japan i den matchen, som spelas på fredag morgon, svensk tid.

Svenska målskyttar mot Tjeckien blev Niklas Ingvarsson, två mål, och Per Kasperi, ett mål.