Emma Nordin och de övriga i Luleå fick fira rejält idag.Foto: Bildbyrån

Luleå är som väntat på väg mot semifinal. Storfavoriten krossade Brynäs i den första kvartsfinalen med 8-1. Jennifer Wakefield gjorde fyra mål.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Luleå går in i slutspelet som guldfavorit, med Linköping och möjligen Modo som enda rimliga utmanare. Idag visade man varför. I den första kvartsfinalen på bortaplan mot Brynäs var Fredrik Gladers lag fullständigt överlägsna.

Trots att Brynäs gjorde 1-0 redan efter en minuts spel var det aldrig något snack om saken. Redan innan den första perioden var över hade Luleå gått ifrån till 3-1. Jennifer Wakefield, Emma Nordin och Johanna Fällman stod för målen. Luleå vann för övrigt skotten med 24-4 i perioden.

FYRA MÅL AV WAKEFIELD

I mittakten hade Brynäs faktiskt väl så många målchanser som Luleå – men gästerna gjorde målen. Jennifer Wakefield gjorde två av dem och fullbordade i och med det ett hattrick redan efter två perioders spel. Michelle Karvinen fyllde på med 6-1-pucken med ett ruskigt elegant avslut bakom den som vanligt bra spelande Sara Grahn i hemmalagets målbur.

Jennifer Wakefield var inte klar efter sitt hattrick utan fyllde på med sitt fjärde mål när hon gjorde 8-1 i den tredje perioden. Det var matchens sista mål. Josefine Hoegh Persson hade dessförinnan gjort 7-1.

Luleå har nu två matchbollar på sig att säkra en semifinalplats.