• Publicerat 14 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Fredrik Höggren.Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

Fredrik Höggren spelade sina första matcher för Bik Karlskoga i Hockeyallsvenskan under säsongen 2002/03. Nu är han klar för sin 15:e säsong i klubben – och har chansen att bli den meste spelaren i Bik:s historia.

Han har Kristinehamn som moderklubb, men det är med Bik Karlskoga som Fredrik Höggren blivit synonym. I dag skrev han på för ännu en säsong i klubben – hans 15:e i rad – och han har därmed goda möjligheter att bli klubbens meste spelare genom tiderna.

33-åringen står noterad för 674 allsvenska matcher – flest av alla i ligans historia. Det är totalt sett 28 färre än backen Christian Carlsson, som gjorde 702 matcher för klubben i division 2, division 1 och allsvenskan mellan 1994 och 2014.

”STORT ATT HAN GÅR I BRÄSCHEN”

– Fredrik har visat att han är otroligt nyttig för vårt lag. Det var en självklarhet att vi ville ha kvar honom i Bik och jag tycker också det är stort att han går i bräschen och kritar på först av alla, säger sportchefen Thomas Fröberg i ett pressmeddelande.

Bik Karlskoga hade en tung säsong, men lyckades i sista stund undvika negativt kval efter att ha legat under strecket under stora delar av säsongen. Höggren hade en stabil säsong med 20 poäng (10+10) på 49 matcher.
– Bik ville ha mig kvar och jag ville gärna stanna i klubben, då var det inget att fundera över. Jag ser fram emot ännu en säsong i klubben i mitt hjärta, säger Fredrik Höggren.