• Publicerat 14 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Viktor Arvidsson och Filip Forsberg.Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports

Ännu ett prestige- och toppmöte mellan de två starkaste lagen i Central Division – ännu en seger för Nashville Predators. Med hjälp av två mål i samma boxplay kunde Predators avfärda Winnipeg Jets med 3–1 i natt.

Har Nashville Predators avgjort Central Division och kanske hela Western Conference? Mycket tyder på det efter en ny seger i ett toppmöte med Winnipeg Jets. För ett par veckor sedan vände Predators underläge 3–5 till seger med 6–5 i den tredje perioden av ett bortamöte med uppstickaren från Kanada. Den här gången blev det aldrig så spännande.

Nashville gick nämligen på knock och sköt tre mål redan i första perioden på väg mot en 3–1-seger mot toppkonkurrenten i Central Division. Det mest anmärkningsvärda: att laget sköt två mål i samma boxplay i processen.

När Mike Fisher visades ut 7.32 in i första perioden följdes det av Austin Watsons 2–0 och Viktor Arvidssons 3–0 inom loppet av 34 sekunder. Den sekvensen visade sig bli avgörande för matchen.

NÅDDE 100 POÄNG FÖR SJÄTTE GÅNGEN

– När man dödar en utvisning måste man jobba hårdare än motståndarnas powerplay. Vi har färre killar på isen och måste prestera extra bra. Det är när man gör det, när man är aggressiv och tvingar av dem pucken som man kan få en kontring med sig. Det lyckades vi med i kväll, säger Watson till nhl.com.

Nashville nådde nu 100 poäng för sjätte gången i klubbens historia och delar ledningen i hela NHL med Tampa Bay Lightning. Det ser därmed ut att bli ett tufft race om Presidents Trophy som ligans poängrikaste lag. Målvakten Pekka Rinne, som stoppade 32 skott i natt, sticker inte under stolen med att det är en titel som faktiskt motiverar laget.
– Både för oss som lag och mig personligen skulle säga att det är ett mål vi kan uttrycka offentligt. Det är något vi aldrig lyckats göra här tidigare. Det skulle betyda mycket för oss alla och fansen också, säger han till nhl.com.

I Winnipeg lämnade Patrik Laine isen mållös för första gången på sex matcher. Han plockade däremot upp en assist på Kyle Connors tröstmål och förlängde sin poängsvit till 13 matcher.

Nashville – Winnipeg 3–1 (3–0, 0–0, 0–1)
Nashville: Kevin Fiala (22), Austin Watson (12), Viktor Arvidsson (26) (Filip Forsberg).
Winnipeg: Kyle Connor (23).