CHICAGO, IL – OCTOBER 07: Columbus Blue Jackets center Alexander Wennberg (10) looks on during a game between the Chicago Blackhawks and the Columbus Blue Jackets on October 7, 2017, at the United Center in Chicago, IL. (Photo by Robin Alam/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA OCT 07 Blue Jackets at Blackhawks PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1641007171543 …
Nyheter

Besviken på sig själv efter tuffa säsongen: ”Man måste hitta sätt att spela skadad också”

ANNONS

Han hade ett riktigt bra fjolår och skrev ett nytt kontrakt värt nästan 30 miljoner dollar. Den här säsongen har Alexander Wennberg inte levt upp till förväntningarna. Nu berättar Columbus center om det tuffa och skadefyllda året.
– Det spelar ingen roll om man är hundra eller inte. I läget som vi är just nu är det bara att bita ihop och köra, säger Wennberg till hockeysverige.se. 

LOS ANGELES (HOCKEYSVERIGE.SE)
Alexander Wennberg hade en strålande fjolårssäsong i Columbus Blue Jackets. 23-åringen sköt 59 poäng (13+46) på 80 matcher. Ett imponerande facit som gjorde honom till tvåa i klubbens interna poängliga.

Den svenska centern belönades dessutom med ett nytt sexårskontrakt, ett avtal värt 29,4 miljoner dollar. Tanken var givetvis att han skulle fortsätta på den inslagna vägen, och ta ytterligare kliv. Men i stället för att poängen har trillat in i snabb takt är det skadorna som har duggat tätt. Det är en anledning till att han bara står noterad för 31 poäng på 56 matcher.
– Det har varit lite skadebekymmer, lite under- och överkroppsskada. Men det är så det är. Det ingår också i hockeyn, konstaterar Wennberg när hockeysverige.se träffar honom i Los Angeles.
– Men det är klart att det påverkar lite hur man spelar och hur det känns. Men man måste hitta sätt att spela skadad också. Så det är bara att kämpa på.


Alexander Wennberg har mer att ge. Foto: Del Mecum/CSM/REX

”BARA ATT HITTA IHOP OCH KÖRA SOM LÄGET ÄR NU”

Alexander Wennberg gnetade på, och i december lossnade produktionen en aning. Men då kom nästa skadesmäll. En krånglande rygg höll honom borta från spel i cirka tre veckor. Totalt har Wennberg missat 15 matcher på grund av skador.
– Jag är absolut inte nöjd med det jag har presterat. Absolut inte. Jag tycker inte alls att det här är den nivån jag ska upp till, säger han självkritiskt.
– Under hela säsongen har det varit skador. Jag har varit borta fram och tillbaka och allt sådant. Det är sådant som händer, man försöker att göra det bästa av det, men som det har varit hittills är absolut inte den nivån som jag vill spela på.

Är det poängproduktionen som du är minst nöjd med? 
– Det är lite allt möjligt. Det är klart antal poäng är det som syns egentligen. Jag tycker man spelar bra i många lägen men som inte syns i poängprotokollet.

Men känns det som att du är helt hundra nu? 
– Nja, det spelar ingen roll om man är hundra eller inte. I läget som vi är just nu är det bara att bita ihop och köra. Det är klart man kanske inte känner sig i den formen man vill vara. Men det finns ingenting att gnälla på utan det är bara att tuta och köra.


Har det äntligen lossnat för Wennberg? Foto: Matteo Rossetti/SilverHub/REX

”MÅNGA DELAR SOM KAN FÖRBÄTTRAS”

Efter att ha missat ytterligare en match i början på mars månad så börjar han nu synas mer och mer i poängprotokollet. Wennberg har på de fem senaste matcherna svarat för sju poäng.

Och när det återstår elva matcher på grundserien har Blue Jackets trots allt en av de åtråvärda slutspelsplatserna. Och det är som sagt på slutet man ska vara som bäst.
– Ja, exakt. Även fast början på säsongen inte har varit som jag vill så är det några matcher kvar. Så det är nu man får höja sig helt enkelt och bli bättre.

Det är precis vad Alexander Wennberg har gjort. Så vad är det han behöver jobba på om man jämför med genombrottet förra säsongen?
– Det finns som sagt många delar som kan förbättras. Det känns som att jag förra året spelade mycket bättre genom att hålla i pucken och skapa chanser. Det saknas lite i år. Det är också småsaker som man tränar och tänker på hela tiden. Förhoppningsvis så ramlar väl poletten ned förr eller senare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch