IRRITERAD. Dan Tangnes tycker att det är tramsigt att 14 spelare anmälts till disciplinnämnden efter mötet mellan LHC och HV.
SHL

LHC-tränarens ilska efter avstängningshoten: ”500 moralpoliser”

ANNONS

Linköping riskerar att få sex spelare avstängda efter bråket på uppvärmningen inför andra åttondelsfinalen mot HV71. Det får tränaren Dan Tangnes att gå i taket.
– För tillfället är det större dramaturgi kring vad som händer i disciplinnämnden än vad som händer i SM-slutspelet, säger han till Corren.

Skandalscenerna som föregick andra åttondelsfinalen mellan Linköping och HV71 i onsdags har fått konsekvenser. under fredagsmorgonen kom beskedet att 14 av spelarna som deltog i bråket på uppvärmningen inför matchen riskerar att straffas efter att ha anmälts till disciplinnämnden.

Det är något som får Linköpings tränare Dan Tangnes att reagera. I en intervju med Corren sågar han förfarandet från förbundets sida.
– Det är märkligt att komma i efterhand och anmäla. Gör klart vad som gäller från början, var konsekvent och gör likadant under hela säsongen. Då vet alla vad som gäller. Det är ingen som tjänar på det här. Det är bara ni som får mer att skriva om, säger han.
– För tillfället är det större dramaturgi kring vad som händer i disciplinnämnden än vad som händer i SM-slutspelet och det är olyckligt. Jag försvarar ingenting av det som hände, men är man tillräckligt proaktiv så slipper man de här incidenterna. Det borde ha hanterats på ett mycket bättre sätt.

”ANMÄLA ALLA SOM HAR SKRIDSKOR I ÖSTERGÖTLAND”

Tangnes indikerar för Corren att det har skett saker tidigare som man blundat för. Att man nu väljer att anmäla spelare till disciplinnämnden är inkonsekvent.
– Nu passas det på när det blivit lite uppmärksammat, mycket media och tv-sändning i C More. Då passar vi att sätta ned foten i efterhand och anmäla alla som har skridskor i Östergötland och Småland. Det borde kunna ha hanterats på ett mycket bättre sätt, tycker han.
– Alla i och omkring hockeyn skriker efter känslor, men så fort det blir det är det 500 moralpoliser ute som anser att allt som skapar profiler och drama kring är käpprätt åt helvete. Återigen, jag försvarar inte att det knuffas på uppvärmningen, men att vi i efterhand ska vara så politiska korrekta och rent ut sagt skitnödiga förstår jag inte.

I Linköping är det Almen Bibic, Emil Sylvegård, Sebastian Karlsson, Anton Karlsson, Tony Mårtensson och Nick Sörensen som riskerar att straffas. Eventuell bestraffning förväntas komma senare under fredagen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch