ANAHEIM, CA – MAY 12: Filip Forsberg #9 of the Nashville Predators celebrates after scoring against goaltender John Gibson #36 of the Anaheim Ducks as Antoine Vermette #50 looks on during the first period of Game One of the Western Conference Final during the 2017 Stanley Cup Playoffs at Honda Center on May 12, 2017 in Anaheim, California. (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images) …
Nyheter

Forsberg sköt Nashville till slutspel: ”Allt som betyder något”

Förra säsongen var man sist in i slutspelet. Nu är man först dit. I natt säkrade Nashville en slutspelsplats som första lag, efter att Filip Forsberg gjort två mål i 4-2-vinsten mot Colorado.
– Det är alla lags mål inför säsongen, säger den svenske stjärnan.

Nashville har seglat upp som favorit till Stanley Cup-titeln. Därför känns det logiskt att laget i natt också blev det första att säkra en plats i det kommande slutspelet. Lagmaskinen tog sig dit efter att ha besegrat Colorado med 4-2.

FIlip Forsberg blev en av de stora segerorganisatörerna. Den svenske stjärnan, som bara hade gjort ett mål på de 15 senaste matcherna, var till att börja med den som tog Nashville till 2-2 i matchen. Efter att Gabriel Landeskog gett Colorado ledningen kvitterade ”Prins Filip” bara tre minuter senare.

Sen var det han som lade in 4-2 i öppen kasse sedan Viktor Arvidsson gett honom pucken på mållinjen, Det blev målet som definitivt sänkte Colorado och som definitivt tog Nashville vidare.
– Det är alla lags mål inför säsongen, att nå slutspelet. Ju högre du kommer i tabellen, desto bättre såklart. Men allt som betyder något är att gå till slutspelet och jag är glad att vi gjorde det, säger han enligt nhl.com.

Bredden är lagets stora nyckel, menar den svenske stjärnforwarden.
– Vi är ett djupt lag med många spelare som går in och ut från laguppställningen. Och målvaktsspelet har varit helt otroligt. Defensiven har varit bra och killarna kan sätta puckarna i kassen.

Colton Sissons gjorde Nashvilles övriga två mål, medan superstjärnan Nathan MacKinnon var den som inledde målskjutandet för Colorado i nattens 4-2-förlust.