• Publicerat 20 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
STOPPADE 28 SKOTT. Linus Ullmark kunde inte stå emot Viktor Arvidssons Nashville.Foto: Nicholas T. Loverde/CSM/REX

Nashville Predators fortsätter att trumma på mot Presidents Trophy som NHL:s poängrikaste lag. I natt blev det en 4–0-seger mot Buffalo Sabres, med Linus Ullmark i målet. Nashville förlängde sin poängsvit till 15 matcher och Pekka Rinne höll sin ligaledande åttonde nolla för säsongen.
– Han är den bästa målvakten i ligan, säger P.K. Subban om Rinne efter vinsten.

Linus Ullmark kallades upp av Buffalo Sabres förra veckan och har tränat med laget sedan dess. I natt fick han slutligen göra sin andra NHL-match för säsongen – och då mot svårast tänkbara motstånd.

På andra sidan isen i KeyBank Center stod nämligen Nashville Predators, ligaledare och Stanley Cup-favorite. Ullmark och Sabres gjorde en tapper insats, men föll med 0–4 trots att man vann skottstatistiken med 35–32.
– Jag är väldigt nöjd med hur vi spelade mot ligans bästa lag. Vi spelade exakt som vi vill spela. Jag tyckte vi var snabba, att vi var aggressiva… Vi tog inte till vara på chanserna, men jag kan inte beklaga mig över hur grabbarna spelade, säger Buffalos coach Phil Housley, tidigare assisterande coach i Nashville, till nhl.com.

ÅTTONDE NOLLAN FÖR RINNE

Anledningen till att det inte blev någon utdelning för Sabres kan förklaras med att Pekka Rinne storspelade mellan Nashvilles stolpar, Han stoppade 35 puckar och noterades för sin ligaledande åttonde nolla för säsongen.
– Han är ligans bästa målvakt, säger lagkamraten P.K. Subban.
– Det finns många bra målvakter i den här ligan, men jag tror inte att du behöver titta så mycket på hans spel för att inse att han har varit bäst på sin position hela säsongen. Vi har ett fantastiskt lag, ett riktigt bra försvarsspel, men när han behöver göra en viktig räddning, då gör han det. Han är där och gör det för oss varje kväll.

Filip Forsberg hade både mål och assist för Nashville och står noterad för 21 mål och 53 poäng på 58 matcher under en lite rumphuggen säsong. Viktor Arvidsson hade två assist.

Ullmark stoppade 28 skott för Sabres efter att ha motat 44 av 45 skott i sin första NHL-start för säsongen mot Columbus Blue Jackets den 11 januari.

Buffalo – Nashville 0–4 (0–0, 0–2, 0–2)
Nashville: Mike Fisher (2), Ryan Johansen (10) (Filip Forsberg, Viktor Arvidsson), Filip Forsberg (21) (Arvidsson), Ryan Hartman (11).