Malmö utjämnade matchserien efter effektiva drömstarten

Malmö Redhawks utjämnade kvartsfinalserien mot Frölunda HC till 2-2 efter att ha vunnit med 3-1 hemma i Malmö Arena inför över 9000 jublande åskådare.

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Kvartsfinalserien mellan Malmö och Frölunda är lika på två efter söndagens eftermiddagsdrabbning i Sveriges sydligaste SHL-arena. Hemmalaget bärgade segern efter en drömstart där både domsluten och powerplay-spelet gick deras väg. Redan efter 4:45 i matchen hade Malmö fått med sig tre utvisningar som resulterade i två mål. Rhett Rakhshani spelade först fram Frederik Storm som lyfte in 1-0 med en backhand efter 37 sekunder. Och i Malmös tredje numerära överläge spelade samme Rakhshani fram Nils Andersson som dunkade in 2-0 från blålinjen efter 6:22

– Vi får ju en bra start, med två viktiga powerplaymål. Det är en kanonstart, säger Malmös tränare Peter Andersson.

Malmös matchinledning satte prägel på resten av matchens första 20 minuter. Hemmalaget sköt elva skott och hade kunnat ha gjort något mål till om det inte vore för gästernas burväktare Johan Gustafsson. Frölunda sköt nio skott och fick mer kontakt ju närmare perioden nådde sitt slut.

– Vi är lite ivriga. Vi har unga spelare som vill lite för mycket och tar några enkla utvisningar. Det gör att vi får en uppförsbacke i den här matchen, tyckte Frölundas tränare Roger Rönnberg.

GÄSTERNA JOBBADE SIG IKAPP

I mittperioden jobbade sig Frölunda sig in i matchen ordentligt. Hårt arbetande bortaspelare skapade ett par heta chanser, bland annat genom Carl Grundström som fick ett friläge men Malmös målvakt Jonas Gunnarsson stod i vägen. Ett powerplay efter efter 13:03 gav dem dock ordentligt momentum och efter 16:16 lyckades Victor Olofsson snurra in 2-1-reduceringen i röran som uppstått framför Gunnarsson.

Efter reduceringen fortsatte Frölunda sin press, men Malmö höll emot och kunde gå till pausvila med 2-1-ledningen i behåll.

MATCHBOLL PÅ SPEL I GÖTEBORG

Den tredje perioden var länge ett ställningskrig. Frölunda försökte, men Malmö lyckades freda sig och hålla sikten fri för Gunnarsson mellan stolparna. Med drygt minuter kvar skruvade Frölunda upp tempot och parkerade stundtals i Malmös zon, men var det inte Gunnarsson så var det skottäckande spelare som var i vägen för Frölunda-spelarnas skott.

Med 1:29 kvar plockade gästerna ut målvakten, men den riktigt heta kvitteringschansen uteblev och istället kunde Malmö sätta 3-1 i tom kasse genom Kim Rosdahl.

På tisdag återvänder matchserien till Göteborg för match fem där något av lagen kommer ta matchboll i serien.

– Det var skönt att gå hålla undan efter att ha lett de flesta matcher. Vi är med i racet och det sa bli kul att åka till Göteborg, säger Andersson.