Färjestad har reducerat till 2-3 i matcher mot SAIK.
Skellefteå AIK

Efter rysare – FBK ett steg närmare historisk vändning

Färjestad hade återigen kniven mot strupen. Förlust på hemmaplan och säsongen skulle vara över. Men Karlstad-laget lyckades återigen besegra Skellefteå. Nu är FBK ett steg närmare en historisk vändning.

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
I kvartsfinal nummer fem var det var återigen vinna eller försvinna för FBK. Det var ikväll dags för Skellefteå att gästa Karlstad med en 3-1-ledning i matcher. Och det blev en riktig rysare i Löfbergs Arena.

Skellefteå tog ledningen med 1-0 i den första perioden. Backen Mike Kostka slängde en puck på mål och Lars Haugen i hemmaburen fick kapitulera. Färjestad, med hemmafansen i ryggen, saknade dock inte chanser. Men skärpen i avsluten fanns inte där under de första 20.

FÄRJESTAD VAKNADE I ANDRA – LINDQVIST MÅLSKYTT DIREKT

I andra perioden hade dock hemmalaget torrt krut i bössan. Michael Lindqvist, som äntligen var tillbaka efter skada, såg till att näta direkt i comebacken. FBK:s målkung satte dit 1-1 bakom Joni Ortio. Dick Axelsson är en annan pålitlig poängplockare i Karlstad-laget. Och 30-åringen såg till att ge sitt lag en 2-1-ledning strax efter Lindqvists kvittering.

Frågan är om Färjestad inte borde ha haft en större ledning i paus, men Ortio gjorde det bra i målet. Och istället var SAIK ytterst nära att få med sig 2-2 efter två perioder. Pär Lindholm satte dit pucken, men målet dömdes bort efter videogranskning.

TREDJE BLEV EN RYSARE

Skellefteå drog på sig ett par utvisningar i tredje. Och det skulle bli kostsamt. Mikael Wikstrand satte dit 3-1 för FBK i just powerplay, och då återstod tio minuter av den tredje akten. Men Lindholm gav bortalaget hoppat när han reducerade till 2-3 strax efter, och den här gången var det godkänt. Slutminuterna blev en riktig nagelbitare. Men hemmalaget höll undan, och tog en livsviktig seger.

Färjestad har på riktigt gett nerv i den här kvartsfinalserien. Skellefteå hade 3-0 i matcher, men nu är det reducerat till 2-3. Skulle FBK vända och vinna blir man historiska. Inget lag har kommit tillbaka från 0-3-underläge i en slutspelsserie över sju matcher.

Match nummer sex spelas i Skellefteå Kraft Arena nu på torsdag.