PÅ TÅ. Ännu en gång har Peter Andersson lyft Malmö vid rätt tidpunkt.
SHL

Peter Andersson – en tränare som växer när det gäller: ”Skyr inga medel över huvud taget”

ANNONS

Växjö Lakers i fjol – Frölunda Indians i år. Malmö Redhawks har ännu en gång slagit en tippad guldfavorit och tagit sig vidare till semifinal. I båset har tränare Peter Andersson fått kämpa med flera utmaningar, men fått Malmö-spelarna att gå åt samma håll. 
– Han gör allt för att vinna och skyr inga medel överhuvudtaget, säger lagkaptenen Fredrik Händemark till hockeysverige.se. 

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Malmö Arena var utsåld till nästan sista stol för att bära Redhawks till en andra raka semifinalplats. Mitt i ekandet av hejarramsor, stämningshöjande musik och intensivt andandes hemmaspelare stod Malmö-tränaren Peter Andersson och njöt.
– Vilket tryck det är här hemma på slutet, det är helt sjukt. Det går inte att förlora här, säger Andersson.

Nog var det bra tryck, men knappast konstigt 12 150 åskådare hade tagit sig till Arenan och såg Malmö ta en tidig ledning och sedan hålla ut och vinna den sjätte matchen med 4–2 och säkra en semifinalplats.
–  Det här är en av mina skönare segrar som tränare, måste jag säga. Jag är extremt glad.

Peter Andersson tog förra året Malmö till semifinal mot HV71, efter seger mot Växjö. Ett Växjö de nu får möta i semi. Tränaren har visat att han kan få det bästa ur sina spelare vid kritiska tidpunkter.
– Han vill vinna så mycket och det smittar av sig. Han gör allt för att vinna och skyr inga medel överhuvudtaget. Han gör vad som krävs vilket smittar av sig till hela laget, säger centern Fredrik Händemark.

MÅNGA MOTGÅNGAR

Peter Andersson har fått jobba hårt från sin tränarpost. Skadorna och avstängningarna har avlöst varandra i Malmö. Lars Bryggman, Niklas Hardt, Tuukka Mäntylä och Anton Mylläri har försvunnit under serien och sedan tidigare saknades öven Carl-Johan Lerby. Lägg därtill att Oscar Alsenfelt varit sjuk och att Jonas Gunnarsson fått vikariera med bravur. Det är med andra ord rätt tunga namn saknats i Malmö-lägret.
– Vi har gått igenom ganska mycket under säsongen med olika saker och sedan är det nästan lite komiskt, skrattar tränaren.

Men trots det har Pter Andersson fått ordning på Malmö.
– Han har fått in ett jobb och en karaktär i laget. Alla följer det vi kommer överens om innan match, jobbar hårt och täcker skott. Alla de grundläggande bitarna som gör oss framgångsrika. Det är där man måste börja och det har han fått ut till alla, säger fredrik Händemark.

”ALLA VILL VÄXA”

Händemark berättar att Peter Andersson fått laget att lyfta successivt under hela säsongen men erkänner att han blivit lite intensivare ju närmare slutspelet han kommit.
– Alla har höjt sig och klivit upp en nivå när allt verkligen gäller. Det finns folk i det här laget som spelat sin bästa hockey för säsongen, säger Händemark.

Andersson håller med sn kapten.
Kim Rosdahl växer till en jätte, Matias Lassen är fantastiskt bra i dag. Stefan Warg har varit klockren hela slutspel. Men det är då man är ett lagt, när någon bara går in och ersätter någon annan och vi tränare märker ingen skillnad.

Det har tagit Malmö till nästa runda. Nu väntar SM-semifinal mot guldfavoriten Växjö Lakers. Det blir ett test som heter duga för Malmö och Peter Andersson, men å andra sidan har de klarat av det förr.
– Alla vill växa och göra ett bra slutspel. Alla vill vinna något och vi har en bra känsla i gruppen, säger Andersson ödmjukt med nöjt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games