• Publicerat 31 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Oliver KylingtonFoto: Sergei Belski-USA TODAY Sports

Rasmus Andersson finns redan på plats och har funnits i Calgary Flames laguppställning senaste tiden. Nu är det dags för nästa svenska back att kallas upp. I dag kom beskedet att Oliver Kylington för Andersson sällskap i NHL.

Oliver Kylington är bara 20 år, men redan inne på sin tredje AHL-säsong med Stockton Heat. Där har han satt personbästa med 31 poäng på 56 matcher för Calgary Flames farmarlag.

Nu får han slutligen sin chans i NHL. Calgary har kallat upp honom från AHL på grund av en nödsituation på backsidan. Det innebär att han endast kan spela nattens match mot Edmonton Oilers om Flames inte kan få ihop sex friska backar.

Oliver Kylington draftades av Calgary Flames som 60:e spelare i andra rundan 2015. Han flyttades omedelbart över till Nordamerika efter det och har spelat 163 AHL-matcher sedan dess. Första säsongen i AHL fick han chansen i en NHL-match, men sedan dess har backen inte fått fler möjligheter att representera Flames.