Karl Johansson och Björn Hellkvist.Foto: Bildbyrån

Sportbladet har tidigare rapporterat om Brynäs intresse för Björn Hellkvist. Uppgifter som även hockeysverige.se tagit del av. Han kan i så fall ta med sig succébacken Karl Johansson.

Oskarshamns tränare Björn Hellkvist valde att lämna klubben efter bara en säsong. Han tog laget till vinst i Slutspelsserien men man föll mot Leksand i playoff, innan Direktkvalet. Sen kom beskedet att han lämnade klubben.

Såväl Brynäs som Mora har visat intresse för Hellkvist, och även hockeysverige.se har fått uppgifter på Gävleklubbens intresse för tränaren. Brynäs sparkade i början av säsongen Roger Melin som huvudansvarig och Tommy Sjödin tog i stället över huvudansvaret. Han har flaggat för att han vill fortsätta i den rollen även nästa säsong, men det är ännu oklart om han får fortsatt förtroende som huvudtränare.

KAN TA MED SUCCÉBACKEN

Utöver Björn Hellkvist kan även Karl Johansson komma att lämna Oskarshamn för Brynäs. Johansson har kontrakt med Oskarshamn även nästa säsong, ett kontrakt han skrev på i november, men kan vara på väg mot en återkomst till Gävle, säger en uppgiftslämnare till hockeysverige.se.

Johansson gjorde dundersuccé den gångna säsongen och noterade 9+21 på 45 matcher i HockeyAllsvenskan. Dessförinnan kom 25-åringen från fyra säsongers division 1-spel.Johansson har ett förflutet i Gävle och tillhörde Brynäs som junior, under tre säsonger men lämnade 2012 för spel i Tingsryd. Under tiden i Brynäs vann han bland annat ett SM-guld på U18-nivå.

Han kommer ursprungligen från Östersund.

BEVAKATS AV TVÅ SHL-KONKURRENTER

Även Färjestad och Skellefteå har kollat mycket på Johansson under säsongen, erfar hockeysverige.se. OM Björn Hellkvist blir klar för Brynäs ska succébacken dock följa med honom till klubben, är tanken.

Ingenting ska dock vara klart och spikat i nuläget.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.